Skip to content Skip to navigation

Uspješni Dani međunarodne suradnje na FOI-ju

Objavljeno: 16.05.2019
international days

Na Fakultetu organizacije i informatike održani su Dani međunarodne suradnje (eng. FOI International Days 2019), okupivši tristotinjak sudionika, domaćih i inozemnih studenata i gostujućih predavača sa sveučilišta diljem svijeta.

Cilj ovog trodnevnog događanja bio je informirati i umrežavati se te razmjeniti iskustava i ideja vezanih uz međunarodnu suradnju i djelovanje. Dan međunarodne suradnje, održan u četvrtak, 16. svibnja 2019. kao centralni događaj u okviru FOI International Days 2019, jedno je od najuspješnijih i najdugovječnijih događanja na FOI-ju, a u okviru istog je održano nekoliko značajnih predavanja te panel diskusija na temu inovativnih pristupa u edukaciji u međunarodnim učionicama.

Predavanja su na FOI-ju ovom prigodom održali Susan Loubet s francuskog tehnološkog učilišta ESIEA, Judit Trombitas i Norbert Nagy sa Sveučilišta u Pečuhu, profesor Henry Muccini sa Sveučilišta L'Aquila u Italiji, profesor Glenn Smith sa Sveučilišta Južna Florida, profesor Tung- Cheng Lin s Nacionalnog sveučilišta sestrinstva i zdrastvenih znanosti u Taipei-u te Eva Malichova i Emese Tokarčikova (Sveučilište u Žilini).

Postigli smo velik uspjeh u internacionalizaciji, pa tako trenutno imamo 20-ak studenata sa partnerskih sveučilišta iz Francuske i Belgije koji borave kod nas na FOI-ju, a to je velik događaj za nas i za naš grad. Isto tako, trebamo potaknuti i naše studente da odu na međunarodnu razmjenu u zemlje partnerskih sveučilišta, stoga organiziramo ovaj događaj već dugi niz godina s tim ciljem, rekao je dekan FOI-ja prof. dr. sc. Neven Vrček.

Tako je značajan broj studenata ovih dana na FOI-ju imao priliku čuti sve informacije vezane uz Erasmus+ studijski boravak te stručnu praksu u inozemstvu, a FOI su ispunili i informativni pultovi gostujućih sveučilišta i partnerskih fakulteta.

Internacionalizacija je prioritet FOI-ja i radimo na tome već dugi niz godina. Želja nam je da otvorimo mogućnosti suradnje sa sveučilištima u zemljama s kojima do sada nismo imali suradnju, a to su primjerice Italija i Njemačka. Isto tako, želja nam je da proširimo suradnju i na azijske zemlje jer one gotovo svakodnevno pokazuju interes da njihovi studenti dođu kod nas studirati, stoga povećavamo broj predmeta na engleskom jeziku, a u konačnici cilj nam je da otvorimo studijski program FOI-ja na engleskom jeziku – naglasila je prodekanica za znanstvenoistraživački rad FOI-ja izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

Organizator Dana međunarodne suradnje na FOI-ju je Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja, a cjelokupni program dostupan je ovdje.

Više informacija možete dobiti u Uredu za međunarodnu suradnju FOI-ja (FOI 1, 1. kat, kabinet 56, email: international@foi.hr, telefon: 042 390 826).