Skip to content Skip to navigation

Učenje temeljeno na igri - održana uspješna ERPsim radionica u suradnji FOI-ja i tvrtke KING ICT

Četvrta ERPsim radionica u suradnji Fakulteta organizacije i informatike i KING ICT-a održana je 11. studenog 2023. na FOI-ju. Radi se o platformi koja omogućuje virtualno učenje SAP sustava kroz scenarije simulacije poslovanja, a pomaže predavačima, studentima, korisnicima, kao i voditeljima poslovanja prilikom učenja i razumijevanja načina rada ERP sustava SAP S/4HANA za upravljanje poslovnim procesima, kao i različitih procesa poslovanja jednog prodajnog poduzeća.

Na scenariju proizvodnje, djelatnici tvrtke KING ICT Mihael Žagar i Marko Nenadović, certificirani ERPsim SAP instruktori, u sklopu kolegija ERP sustavi studentima Diplomskog studija informatike, Fakulteta organizacije i informatike, kroz simulaciju su približili rad u modernom poslovnom informacijskom sustavu SAP S/4HANA.

Podijeljeni u timove, studenti su kroz SAP S/4HANA ERP sustav imali priliku voditi svoje virtualne tvrtke, surađivati s kolegama, rješavati realne poslovne probleme i postići poslovne rezultate. Do izražaja su došle njihove komunikacijske vještine i snalaženje pri savladavanju poslovnih izazova, kao i spremnost na donošenje odluka koje su imale direktni utjecaj na poslovanje i poslovno okruženje njihovih poduzeća.

Nije nedostajalo ni napetosti koju donosi svako poslovanje, pa tako i ovo virtualno, ali dinamično. Sam poslovni rezultat možete vidjeti na slici.

Radionica je imala 21 polaznika, trajala je nešto više od 4 sata, a polaznici će za ovo iznimno iskustvo dobiti i certifikat, kao potvrdu sudjelovanja i stjecanja novih poslovnih vještina.

Rezultati:

Istaknimo i neke komentare mentora iz KING ICT i FOI studenata

Čestitamo svim sudionicima na uspješno odrađenoj radionici! Drago nam je što se uspješna suradnja Fakulteta organizacije i informatike i KING ICT-a nastavlja i ove godine, a posebno nam je drago vidjeti kako zanimanja za učenje o ERP sustavima svakako ne nedostaje, što je dobar indikator za budućnost i konkurentnost znanja i praćenja trendova u hrvatskoj IT industriji. Kao instruktore, posebno nas veseli entuzijazam i motivacija studenata za postizanje dobrih rezultata, ali i brzina usvajanja novih znanja i tehnologija. Naravno, iskustvo je upotpunjeno i odličnom atmosferom koja nije izostala ni za vrijeme ove radionice. U ime KING ICT-a, zahvaljujemo se svim studentima na iskazanom interesu, uloženom trudu i radu kao i prof. Picek Rubenu na organizaciji ovog iznimnog iskustva te se nadamo da ćemo nastaviti ostvarivati izvanredne rezultate na svom akademskom i profesionalnom putu.