Skip to content Skip to navigation

Učenje temeljeno na igri: Održana ERPsim radionica u suradnji s tvrtkom KING ICT

Objavljeno: 15.11.2022

Treća ERPsim radionica u suradnji Fakulteta organizacije i informatike i tvrtke KING ICT održana je online u subotu, 12. studenog 2022. ERPsim je platforma koja omogućuje virtualno učenje SAP sustava kroz scenarije simulacije poslovanja, a pomaže predavačima, studentima, korisnicima, kao i voditeljima poslovanja prilikom učenja i razumijevanja načina rada ERP sustava SAP S/4HANA za upravljanje poslovnim procesima, kao i različitih procesa poslovanja jednog prodajnog poduzeća.

U sklopu predmeta ERP sustavi, djelatnici tvrtke KING ICT i certificirani ERPsim SAP instruktori Mihael Žagar i Marko Nenadović su kroz simulaciju studentima preddiplomskog i diplomskog studija Fakulteta organizacije i informatike, na scenariju proizvodnje, približili rad u najkompleksnijem poslovnom informacijskom sustavu SAP S/4 HANA.

Podijeljeni u pet timova, studenti su kroz SAP S/4HANA ERP sustav imali priliku voditi svoje virtualne tvrtke, surađivati s kolegama, rješavati realne poslovne probleme i postići poslovne rezultate. Do izražaja su došle njihove komunikacijske vještine i snalaženje pri savladavanju poslovnih izazova, kao i spremnost na donošenje odluka koje su imale direktni utjecaj na poslovanje i poslovno okruženje njihovih poduzeća.

Radionica je imala 22 polaznika, trajala je nešto više od četiri sata, a polaznici će za ovo iznimno iskustvo dobiti i certifikat, kao potvrdu sudjelovanja i savladavanja nove poslovne vještine.

Nije nedostajalo ni napetosti koju donosi svako poslovanje, pa tako i ovo virtualno, ali i dinamično. Sam poslovni rezultat možete vidjeti u nastavku...

Rezultati

Istaknimo i neke komentare studenata…

“Bilo je stvarno zanimljivo i poučno, instruktori su bili jako pristupačni, atmosfera je bila skroz prijateljska i opuštena te mislim da sam stekla neka nova znanja kroz taj princip igre" - rekla je jedna od polaznica.