Skip to content Skip to navigation

Prezentacija projekta Web Accessibillity and other Initiatives for Persons with Disabilities in EU in Pandemic and other Crisis Times - WAI4PwDs

WAI4PWD logo

Rezultati projekta "Web Accessibility and other Initiatives for Persons with Disabilities in EU in Pandemic and other Crisis Times - WAI4PwDs (625053-CITIZ-1-2020-2-RS-CITIZ-NT)" biti će predstavljeni na Fakultetu organizacije i informatike (FOI) i Centru za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar (CTŠ) 26. - 28. travnja 2022.

Cilj projekta WAI4PwDs je stvoriti mrežu dionika koji će poticati i podupirati građanske inicijative za ostvarivanje prava osoba s invaliditetom u obrazovanju, zapošljavanju, socijalnim i javnim uslugama, zabavi, kulturi i turizmu. Naglasak projekta je na povećanju pristupačnosti mrežnih sadržaja osobama s invaliditetom, učenicima s teškoćama u razvoju i ostalim ranjivim skupinama.

Projekt je financiran sredstvima Europske unije (EU) kroz program: Europe for Citizens, potprogram: Strand2: Democratic engagement and civic participation, akcija: Network of Towns. Vrijednost projekta je 136.000 eura, a u njemu sudjeluje 9 partnerskih institucija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke i Hrvatske. Voditeljica projekta je Bojana Lanc iz Regionalne razvojne agencije Srem (RDASREM), a na projektu sudjeluje FOI tim u sastavu izv.prof.dr.sc. Mario Konecki u ulozi voditelja projekta na FOI-ju, prof.dr.sc. Violeta Vidaček Hainš, doc.dr.sc. Mladen Konecki i Laura Strupar.

Program se nalazi OVDJE.

Prijave za sudjelovanje  moguće su putem online obrasca.