Skip to content Skip to navigation

Odobren projekt namijenjen web pristupačnosti i ostalim inicijativama za osobe s invaliditetom tijekom pandemije i drugih kriznih situacija

Objavljeno: 02.03.2021

Fakultet organizacije i informatike je partner na projektu Web Accessibility and other Initiatives for Persons with Disabilities in EU in Pandemic and other Crisis Times - WAI4PwDs (625053-CITIZ-1-2020-2-RS-CITIZ-NT). Na projektu radi tim FOI-ja u sastavu prof.dr.sc. Valentina Kirinić (voditeljica projekta na FOI-ju), prof.dr.sc. Violeta Vidaček Hainš, doc.dr.sc. Mario Konecki, Darko Grabar, mag.inf., Petra Vondra, mag.inf. i mr.sc. Lana Škvorc.

Projekt je financiran sredstvima EU – program: Europe for Citizen, potprogram: Strand2: Democratic engagement and civic participation, akcija: Network of Towns. Vrijednost projekta je 136.000 EUR-a a u njemu sudjeluje 9 partnerskih institucija iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Češke i Hrvatske. Cilj projekta je stvoriti  mrežu dionika koji će poticati i podupirati građanske inicijative za ostvarivanje prava osoba s invaliditetom u obrazovanju, zapošljavanju, socijalnim i javnim uslugama, zabavi, kulturi i turizmu. Naglasak projekta je na povećanju pristupačnosti mrežnih  sadržaja osobama s invaliditetom, učenicima s teškoćama i ostalim ranjivim skupinama. Na inicijalnom sastanku održanom 2. ožujka 2021.  razgovaralo se o aktivnostima koje nas očekuju tijekom iduće dvije godine. Nadamo se korisnim i vrijednim rezultatima te novim mogućnostima za umrežavanje.