Skip to content Skip to navigation

Sudionici Erasmus+ međunarodnog tjedna Sveučilišta u Zagrebu posjetili FOI

Objavljeno: 21.03.2019

U sklopu Erasmus+ međunarodnog tjedna kojeg je organizirao središnji Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u Zagrebu, u četvrtak, 21. ožujka, FOI je posjetilo više od 50 gostiju iz 19 zemalja svijeta.

Od 18. do 22. ožujka 2019. na Sveučilištu u Zagrebu se održavao drugi Erasmus+ međunarodni tjedan Sveučilišta u Zagrebu (Erasmus+ Staff Week for Programme and Partner Countries) u organizaciji središnjega Ureda za međunarodnu suradnju, posvećen suradnji s partnerima Sveučilišta iz cijeloga svijeta, a s kojima Sveučilište surađuje ili planira suradnju unutar projekata akademske mobilnosti Erasmus+ KA103 i KA107 te bilateralnu suradnju.

Uz niz predavanja i radionica za strane goste u Zagrebu, sudionici su u četvrtak, 21. ožujka, posjetili i Varaždin - Fakultet organizacije i informatike te su se kroz djelatnost Studentskoga centra u Varaždinu upoznali sa studentskim standardom života i studiranja.

Osim pozdravne riječi dekana Fakulteta prof. dr. sc. Nevena Vrčeka, prodekanica za znanost i međunarodnu suradnju, izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep je održala uvodnu prezentaciju o FOI-ju,  izv. prof. dr. sc. Violeta Vidaček-Hainš je predstavila volonterske projekte i projekte za zajednicu, a izv. prof. dr. sc. Markus Schatten FOI-jev Laboratorij za umjetnu inteligenciju.

Bila je ovo izvrsna prilika za umrežavanje i razmjenu iskustava s više od 50 inozemnih gostiju iz cijeloga svijeta.

Erasmus+ međunarodni tjedan Sveučilišta u Zagrebu – Program