Skip to content Skip to navigation

Studenti FOI-ja u Poreču na STEM Gamesima osvojili brojne medalje

Od 7. do 12. svibnja 2019. u Poreču su održani drugi po redu STEM Gamesi, međunarodno studentsko natjecanje u znanju i sportu koje je i ove godine okupilo gotovo 2000 studenata STEM područja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Njemačke. Naši studenti osvojili su brojne medalje u više kategorija, o čemu više možete pročitati u nastavku.

U Poreču je ovog vikenda završilo drugo izdanje STEM Gamesa, međunarodnog natjecanja u sportu i znanju na kojem je od 7. do 12. svibnja 2019. uživalo i oko 150 studenata Fakulteta organizacije i informatike, kao i 17 studenata iz Belgije i Francuske, koji u ovom (ljetnom) semestru studiraju na FOI-ju u okviru Erasmus plus programa međunarodne razmjene studenata.

Napomenimo da je u organizaciji samog događaja sudjelovalo osmero FOI-jevih studenata, koji su bili članovi IT, dizajn i marketing timova te junior volonteri.

Naši su se studenti na ovom međunarodnom natjecanju u sportu i znanju, među studentima s petnaestak fakulteta, natjecali u tehnološkoj areni, stolnom tenisu, futsalu, rukometu, odbojci, krosu, veslanju, šahu, košarci i eSportu. Postigli su iznimne rezultate i vratili se u Varaždin sa sedam (+ dvije neslužbene) medalja koje su osvojili na natjecanjima u sportu i eSportu.

Naše studentice Matea Maras, Larisa Borovec, Lidija Pitić i Irena Peleš te studenti Antonio Jozić, Emilio Grobenski, Josip Kovačević i Filip Jurinić osvojili su prva mjesta u stolnom tenisu.

FOI-jeva futsal ekipa, koju su činili studenti Nikola Bekavac, Matija Jezerinac, Josip Salajec, Berislav Baričić, Lukas Krištić, Mateo Kiđemet, Dominik Požgaj, Tomislav Kolar, Antonio Oletić, Ivan Hribljan, Nikola Muše i Jakov Bubalo osvojili su brončanu medalju.

Veslači Robert Juriša, Tony Mark Andrews, Kristijan Maoduš, Goran Filinić i Mario Pernar su u teškoj konkurenciji izborili treće mjesto, a napomenimo i to da je Robert Juriša bio treći najbolji u neslužbenom pojedinačnom sprintu.

Tim šahista osvojio je broncu, a ekipu su činili Lovel Mimica, Sanjin Halavuk, Ivan Blažek, Ivan Rajić, Matej Prskalo i Nino Brežnjak, dok je Ivan Rajić također izborio treće mjesto i na neslužbenom individualnom turniru.

Naši eSports igrači Ivan Solić i Nikola Karan u finalu su osvojili drugo mjesto u kategoriji FIFA, a Gabriel Munta i Filip Radotović u kategoriji PES.

Svi rezultati sportskih događanja mogu se vidjeti i ovdje.

Čestitke svim FOI-jevim sportašima i natjecateljima u znanju na uspjehu, navijačima i stranim studentima zahvala na vjernom bodrenju te organizatorima i predstavnicima fakulteta na uloženom naporu kako bi se FOI što bolje predstavio na ovogodišnjim STEM Gamesima!

Vidimo se na STEM Gamesima i iduće godine!


*autori fotografija: Goran Berović, Eleonora Detić, Ivan Slišković, Matej Kožić, Milan Petrović, Dora Ćurković