Skip to content Skip to navigation

STEM Games 2018.

Međunarodno studentsko STEM natjecanje u znanju i sportu pod nazivom STEM Games održalo se po prvi puta u Europi, u Poreču od 8. do 13. svibnja 2018. godine. 

Kamp Lanterna Poreč ugostio je više od 1300 studenata koji su, osim natjecanja, imali priliku sudjelovati u zabavnim i edukativnim aktivnostima te upoznati kolege sa srodnih fakulteta, razmijeniti znanja i iskustva.

STEM avantura za naše FOI-jevce krenula je sastankom ispred Studentskog doma Varaždin. Oko 130 studenata FOI-ja krenulo je prema Poreču sa željom da ostvare što bolje rezultate kroz natjecanje u znanju i sportovima.

STEM natjecanje u znanju obuhvaćalo je Science, Technology, Engineering i Mathematics područja u kojima su natjecatelji rješavali problemske zadatke iz specifičnih polja znanja. Svako područje imalo je svoju Arenu, a naši studenti odlučili su se za Technology Arenu. Tim znanje je krenuo veoma hrabro te su već nakon prvog dana natjecanja zauzeli sam vrh ljestvice.

STEM natjecanje u sportu održavalo se u devet različitih sportova, podijeljenih na mušku i žensku kategoriju te timove ili pojedince. FOI-jevci su odabrali nogomet, košarku, odbojku, rukomet, trčanje, stolni tenis i veslanje kao sportove u kojima će se natjecati. Usponi, padovi i ozljede sastavni su dio sporta, a nisu zaobišli ni naše studente kroz natjecanje. Neovisno o rezultatima i uvjetima na terenima studenti nisu željeli odustati do samog kraja. 

Podršku našim studentima pružio je i dekan Fakulteta prof. dr. sc. Neven Vrček, ali i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak koji su ujedno bili sudionici stručnih predavanja, rasprava i okruglih stolova o trendovima u STEM područjima te izazovima inženjerstva i tehnologije.

Nakon natjecanja studenti su se svakodnevno uključivali u dodatne aktivnosti, predavanja i radionice kao što su društvene i kartaške igre, beer pong, eSports video igre, tečaj plesa, a ni vremena za kupanje i sunčane na plaži nije nedostajalo.

Zahvaljujemo svim studenticama i studentima FOI-ja na sudjelovanju, dobrom vladanju i timskoj atmosferi te im čestitamo na ostvarenim uspjesima. Rezultate svih natjecanja možete pogledati na linku. 

U priloženoj fotogaleriji pogledajte borbu naših studenata i atmosferu sa borilišta.