Skip to content Skip to navigation

Smotra Sveučilišta u Zagrebu od 9. do 11. studenoga 2023.

Objavljeno: 07.09.2023

Smotra Sveučilišta u Zagrebu - najveća i najdugovječnija manifestacija u Hrvatskoj za maturante, buduće i sadašnje studente - i ove će se godine, od 9. do 11. studenoga 2023., u četvrtak, petak i subotu, održati na Zagrebačkom velesajmu. Bogat program predstavljanja priprema i FOI-jev tim!

Već 28. put na svojim štandovima predstavljat će se fakulteti i akademije Sveučilišta u Zagrebu. Svi zainteresirani posjetitelji moći će u Kongresnoj dvorani Velesajma sva tri dana razgovarati sa studentima i profesorima te saznati razne korisne informacije o studijima, studentskoj praksi, raznim udrugama i projektima te o studentskomu životu.

U istom prostoru, ali u dvorani pored, na pozornici Zimskoga vrta predstavnici fakulteta i akademija po područjima uživo će publici prezentirati upravo svoju obrazovnu instituciju i odgovarati na pitanja.

Fakultet organizacije i informatike (FOI) će ove godine na Smotri Sveučilišta u Zagrebu predstaviti vrhunska postignuća koja proizlaze iz njihove predanosti istraživanju i inovacijama. Osim toga, FOI će podići ljestvicu s nadogradnjom njihove revolucionarne virtualne asistentice, B:A:R:I:C:A, koja je originalno razvijena upravo na ovom Fakultetu. Ona predstavlja simbol vrhunske tehnologije i prednosti koje FOI donosi akademskoj zajednici i industriji.

Cjelokupan štand FOI-a bit će obogaćen spektakularnim prikazima primjene najnovijih informacijsko-komunikacijskih tehnologija. Naglasak će i dalje biti na interdisciplinarnosti studija FOI-ja, gdje će se demonstrirati moć umjetne inteligencije (AI) i strojnog učenja (ML) u različitim sektorima industrije i poslovanja. Od obrade podataka, prepoznavanja uzoraka, do analitike i autonomnih sustava, FOI će pokazati kako te tehnologije oblikuju budućnost.

Posebno uzbudljivo bit će prikazivanje primjene Internet of Things (IoT) tehnologije u razvoju aplikacija, sustava i rješenja koji uključuju senzore, bežičnu komunikaciju i analizu podataka. Ova područja predstavljaju srž modernog tehnološkog razvoja, a FOI želi i ove godine pokazati da je na čelu tih inovacija.

Ne smijemo zaboraviti ni ulogu studenata koji će imati priliku prezentirati rad udruga unutar FOI-ja, kao što su: Studentski list STAK, Business Club, Akademski pjevački zbor FOI, Sportska udruga FOI i mnoge druge.

Sve ovo bit će upotpunjeno atraktivnim gadgetima koje će pripremiti sami studenti, zajedno s asistentima i profesorima koji su predani razvoju inovativnih rješenja. FOI će tako i ove godine demonstrirati da je tehnološka izvrsnost ključna za budući napredak.

Sve posjetitelje Smotre očekuje mnogo besplatnih korisnih tiskanih izdanja poput dobro poznatoga "Vodiča za buduće studente", zatim vodiči za doktorande, druge korisne informacije te mnogo zabavnih sadržaja i neka nova iznenađenja.

Čini se da će FOI biti jedan od glavnih atrakcija na Smotri Sveučilišta u Zagrebu ove godine!

Raspored predstavljanja u radnoj verziji

U vrijeme Smotre Sveučilišta u Zagrebu održavat će se i sajam knjiga Interliber, na kojemu će Sveučilište imati svoj izložbeni prostor.

Za sve informacije i novosti pratite nas na društvenim mrežama!