Skip to content Skip to navigation

Sekcija pod vodstvom prof. Schattena na konferenciji ZIRP u Šibeniku ovog rujna

Objavljeno: 27.05.2022

Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu ove godine organizira jubilarnu dvadesetu međunarodnu konferenciju pod nazivom “The Science and Development of Transport – Znanost i razvitak prometa – ZIRP 2022”. Konferencija će biti održana u Šibeniku od 28. do 30. rujna 2022., a jedna od sekcija održat će se pod vodstvom izv. prof. dr. sc. Markus Schatten.

ZIRP je jedna od vodećih regionalnih međunarodnih konferencija u području prometa, logistike i aeronautike u regiji. Konferencija svake godine okuplja brojne sudionike iz dvadesetak zemalja Europe i svijeta, nudi dodanu vrijednost umrežavanja uz promociju vlastitih rješenja i spoznaja. ZIRP će i ove godine biti održan u tzv. hibridnom modelu, kombinacijom aktivnosti koje će se odvijati u Šibeniku i online, kako bi na konferenciji mogli sudjelovati eminentni predavači, panelisti i sudionici iz cijeloga svijeta.

Jednu od sekcija naziva "Serious games and gamification for smart mobility" vodit će izv. prof. dr. sc. Markus Schatten s FOI-ja. U okviru bogatog programa, tijekom konferencije održat će se niz predavanja i radionica iz područja urbane mobilnosti, logistike, sigurnosti prometa, zakonodavstva, znanosti o podacima, poslovne inteligencije, ekonomike prometa, razvoja konkurentnosti na tržištu prometnih i logističkih usluga te inteligentnih transportnih sustava.