Skip to content Skip to navigation

Rezultati završne konferencije projekta WAI4PwDs

U Rumi je od 26.2. do 28.2.2023. održana završna konferencija projekta "Web pristupačnost i inicijative EU namijenjene osobama s invaliditetom u vrijeme pandemije i drugih kriza" (engl. Web Accessibility and other Initiatives in EU for Persons with Disabilities in Pandemics and other Crisis Times - WAI4PwDs).

Fakultet organizacije i informatike predstavljalo je više nastavnika - prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš, izv. prof. dr. sc. Igor Pihir, izv. prof. dr. sc. Dijana Oreški i studenata – Jerry John Antolos, Katarina Leko, Ivana Cindrić, Jure Marinov, Antonio Brković, Ante Kruneš i Gabrijel Dubić. Projektnu aktivnost je na daljinu koordinirao izv. prof. dr. sc. Mario Konecki, voditelj projekta na FOI-ju.

Ciljevi projekta usmjereni su na podizanje kvalitete i pristupačnosti web stranica i sustava za potrebe osoba s invaliditetom. Tijekom završne konferencije analizirani su dosadašnji rezultati, kao i plan za održivost rezultata projekta. Posebno je naglašena važnost uloge obrazovnih institucija, volontera, udruga civilnog društva i socijalnih poslovnih organizacija. Istaknuta je nužnost prilagodbe digitalnih medija individualnim potrebama osoba na granici socijalne isključenosti u različitim područjima društvenog djelovanja. U tijeku je potpisivanje sporazuma za dugoročnu suradnju partnerskih institucija kao i plan umrežavanja s ciljem prijave novih projekata. Događanje je medijski popratila državna TV - Radio televizija Srbije RTS te tiskani i digitalni mediji.

Vrijednost projekta je 136.080,00 EUR, a financiran je putem linije financiranja "Europa za građane" (engl. Europe for Citizens). Partneri na projektu su institucije iz Bugarske, Češke, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a koordinator projekta je Razvojna agencija Srem.

Ovom prilikom zahvaljujemo svima na doprinosu realizaciji projekta!