Skip to content Skip to navigation

Priključite se događanju FOI International Days 2021

Pozivamo sve zainteresirane nastavnike, studente i nenastavno osoblje Fakulteta organizacije i informatike da nam se pridruže u čevrtak i petak, 20. i 21. svibnja 2021. na danima međunarodne suradnje – FOI International Days 2021.

FOI International Days 2021 održat će se virtualno, a program je podijeljen u dva dana. Prvi i glavni dan događanja, ujedno i 13. dan međunarodne suradnje FOI-ja, je četvrtak, 20. svibnja 2021. Nakon uvodnog pozdrava dekanice FOI-ja, prof. dr. sc. Nine Begičević Ređep, Matija Matoković iz Europske komisije održat će prezentaciju na temu „Kako biti dio zelene i digitalne tranzicije – naše prilike u EU“, na što će se nastaviti panel diskusija pod nazivom „Rethinking higher education for new EU programmes“ pod moderiranjem izv. prof. dr. sc. Igora Balabana, prodekana za znanost, projekte i međunarodnu suradnju na FOI-ju. U panelu će sudjelovati 6 stručnjaka i znanstvenika iz 6 institucija:  Fakultet organizacije i informatike (prof. dr. sc. Blaženka Divjak), Mykolas Romeris University, Karlsruhe Institute of Technology, Mendel University in Brno (doc. dr. sc. Martina Rašticová, prodekanica za međunarodnu suradnju), The Open University (prof. dr. sc. Bart Rientes) te Europska komisija (Matija Matoković).

Sekcija na kojoj će 4 partnerska sveučilišta FOI-ja predstaviti svoje studije, međunarodnu suradnju i projekte počinje u 12 sati: Karlsruhe Institute of Technology (KIT) iz Njemačke, Mykolas Romeris University (MRU) iz Litve, Mendel University in Brno (MENDELU) iz Češke i The Open University (OU) iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Poslijepodnevni dio je rezerviran za znanstveno-istraživačko umrežavanje i razmjenu ideja kroz virtualne sobe.  Na sekciji pod nazivom Research. Innovation. Networking - Growing through sharing ideas“ će predstavnici laboratorija i centara s FOI-ja, kao i vanjski sudionici, moći odabrati priključiti se raspravi na jednu od 5 paralelnih tema:

  • ICT in Education
  • Internet of Things
  • Digital Transformation
  • Entrepreneurship and Innovation
  • Data Analytics

Zadnji dio programa u četvrtak su dva pozvana predavanja stranih gošći koja će se održati u sklopu predmeta Pregovaranje u međunarodnom okruženju.  Predavanja će održati prof. dr.sc. Victoria Appatova s University of Cincinnati, SAD i Andreia Carita s University of Applied Scinces in Amsterdam, Nizozemska.

Prijavni obrazac za četvrtak, 20. svibnja 2021.

Molimo vas da se prijavite ako planirate sudjelovati, u cjelodnevnom programu ili samo u pojedinim sekcijama.

Događaj se se odvijati putem Zoom platforme, na sljedećoj poveznici: https://zoom.us/j/97248725964

Drugi dan, petak, 21. svibnja 2021. posvećen je ponajprije studentima FOI-ja, a mogu se priključiti i zainteresirani zaposlenici ili drugi gosti.

Održat će se dva virtualna meetupa.

Na prvom, pod nazivom „Sve je počelo s Erasmusom“ koji počinje u 11 sati će 4 naša bivša studenta koji trenutno žive i rade u različitim dijelovima svijeta (NIkoleta Glamuzina, Novi Zeland; Petra Bilić, Njemačka; Kristina Kunštek, Španjolska i Ivor Šebalj, Portugal) ispričati svoj put od dana kada su sudjelovali u Erasmus razmjeni i/ili stručnoj praksi i završetka školovanja na FOI-ju do danas, kad imaju uspješne inozemne karijere.

Na drugom meetupu pod nazivom „Erasmus+ for young people – youth exchanges“ koji počinje u 13 sati će udruga za mlade iz Novog Marofa (Mladi za Marof) koja ima izuzetno mnogo iskustva u Erasmus+ projektima za mlade predstaviti kratke mobilnosti za mlade u okviru tog programa, a svoje iskustvo će s nama podijeliti i nekoliko studenata. To je idealna prilika da saznate više o mogućnostima koje imaju mladi u okviru Erasmus+ programa, a nisu duže mobilnosti – Erasmus+ studijski boravak (razmjena) i stručna praksa.

Prijavi obrazac za petak, 21. svibnja 2021.

Molimo vas da se prijavite ako planirate sudjelovati, na jednom ili oba meetupa.

Program FOI international Days 2021 možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Događaj će se odvijati putem Zoom platforme, na sljedećoj poveznici: https://zoom.us/j/97505923815

Program FOI International Days

 

Kontakt

Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja

e-mail: international@foi.unizg.hr

tel: 042 390 826

FOLLOW US!