Skip to content Skip to navigation

Najava – FOI International Days 2021

Objavljeno: 22.04.2021

Na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu će se u organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju FOI-ja i ove godine održati tradicionalni Dani međunarodne suradnje – FOI International Days 2021. Pozivamo sve zainteresirane - nastavno i nenastavno osoblje, studente te zainteresiranu javnost da nam se pridruže u četvrtak i petak, 20. i 21. svibnja 2021.

FOI International Days 2021 održat će se virtualno, a program je podijeljen u dva dana. Prvi i glavni dan događanja, 20. svibnja 2021., započet će izlaganjem Matije Matokovića iz Europske komisije na temu „Kako biti dio zelene i digitalne tranzicije – naše prilike u EU“, na što će se nastaviti panel diskusija pod nazivom „Rethinking higher education for new EU programmes“ pod moderiranjem izv. prof. dr. sc. Igora Balabana, prodekana za znanost, projekte i međunarodnu suradnju na FOI-ju.

U drugom dijelu programa 4 partnerska sveučilišta predstavit će svoje studije, međunarodnu suradnju i projekte: Karlsruhe Institute of Technology (KIT) iz Njemačke, Mykolas Romeris University (MRU) iz Litve, Mendel University in Brno (MENDELU) iz Češke i The Open University (OU) iz Ujedinjenog Kraljevstva.

Poslijepodnevni dio je rezerviran za znanstveno-istraživačko umrežavanje i razmjenu ideja kroz virtualne sobe. Predstavnici laboratorija i centara s FOI-ja, kao i vanjski sudionici, moći će odabrati priključiti se raspravi na jednu od 5 tema:

●        ICT in Education

●        Internet of Things

●        Digital Transformation

●        Entrepreneurship and Innovation

●        Data Analytics

Drugi dan, 21. svibnja 2021. posvećen je ponajprije studentima FOI-ja, a mogu se priključiti i zainteresirani zaposlenici ili drugi gosti.

Održat će se dva virtualna meetupa – na prvom u 11 sati pod naslovom “Everything started with Erasmus!” će 4 naša bivša studenta koji trenutno žive i rade u različitim dijelovima svijeta (Nikoleta Glamuzina, Novi Zeland; Petra Bilić,  Njemačka; Kristina Kunštek, Španjolska i Ivor Šebalj, Portugal) ispričati svoj put od dana kada su sudjelovali u Erasmus razmjeni i/ili stručnoj praksi i završetka školovanja na FOI-ju do danas, kad imaju uspješne inozemne karijere.

Na drugom poslijepodnevnom meetupu pod nazivom “Erasmus+ for young people - Youth Exchanges”  predstavit ćemo mogućnosti za mlade u okviru novog Erasmus+ programa – u području mladih, a da nije studijski boravak i stručna praksa. 

Veselimo se vašem dolasku!

 

Kontakt

Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja

e-mail: international@foi.unizg.hr

tel: 042 390 826

FOLLOW US!