Skip to content Skip to navigation

Prijavite se na program „Seeds for the Future" i upoznaj najmoderniju tehnologiju tvrtke Huawei

Otvoren je natječaj za program „Seeds for the Future" - online program obrazovanja i obuke usmjerenog na industriju, inovacije i tehnologiju. Više u nastavku...

Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva u suradnji s tvrtkom Huawei Technologies po četvrti puta provodi program obrazovanja pod nazivom „Seeds for the Future". Riječ je o programu koji Huawei Technologies od 2008. godine, u okviru globalne inicijative, nudi najboljim studentima iz raznih zemalja s ciljem pružanja aktivnog i praktičnog iskustva učenja, uvida u istraživanje i razvoj, kao i pristupa dijelu Huawei-jeve najnovije visokotehnološke opreme za informacijsko-komunikacijsku tehnologiju (IKT). Program će se i ove godine provoditi virtualno.


Namjera programa bila je omogućiti usavršavanje pedeset studenata s hrvatskih sveučilišta iz IKT područja te ostalih disciplina, kao što su znanost, tehnologija, inženjering i matematika, tijekom razdoblja od pet godina, pri čemu se trebalo educirati po deset studenata godišnje. Uzimajući u obzir pandemijske okolnosti, održavanje programa prešlo je u virtualno okruženje, a ove je godine osigurano 30 slobodnih mjesta. Prva skupina od deset hrvatskih studenata boravila je tijekom studenoga 2019. godine dva tjedna u sjedištu Huaweija u kineskom Shenzhenu. Studenti su prilikom svog boravka u Kini stekli vrijedna nova znanja koja će jednog dana moći implementirati u svoje karijere.
 

Tijekom trogodišnjeg razdoblja virtualne nastave, Huawei se nastojao prilagoditi novonastalim okolnostima i svake godine je dodatno poboljšavao program. Programu je povećana obrazovna vrijednost; okruženje je multikulturalno. Dio programa odvija se prijenosom uživo što omogućava veću interakciju koja pridonosi većem umrežavanju polaznika. Velika pozornost pridaje se poticanju među-kultumih vještina i društvene
odgovornosti.

Ovogodišnji program trajat će osam dana i nudi upoznavanje s najmodernijim tehnologijama kao što su 5G, kibemetička sigurnost i umjetna inteligencija. Program nudi različite vrste poučavanja, a uključuje čak i mentorstvo. Proučavaju se zanimljiva rješenja i poslovni modeli.
 
Program će se održati od 17.-24. listopada 2022.

Potencijalni sudionici, odnosno studenti, prijavljuju se iz svoje zemlje prebivališta. Materijali za prijavu trebaju sadržavati životopis, prijepis ocjena koji ukazuje na akademsku izvrsnost, popratno pismo i/ili dvominutni osobni video. Osnovni kriteriji odabira kandidata za sudjelovanje u programu uključuju (ali nisu ograničeni na to): prosjek ocjena 3.0 ili viši ili 30%, ne zahtijeva se profesionalno iskustvo.

Preporučuje se poticanje rodne ravnopravnosti pri odabiru kandidata i imati barem jednu trećinu žena; radovi i video prikazi koji odražavaju poznavanje osnova IKT-a, zanimanje za IKT, interes za Kinu i entuzijazam za učenje (otvoreni um). Proces odabira kandidata će se odvijati na način da sve institucije dostave imena i dokumentaciju prijavljenih kandidata koji će biti stavljeni na popis za prijavu. Nakon informiranja popisa zajedničko koordinacijsko tijelo u čijem će radu sudjelovati predstavnici potpisnika Memoranduma, tvrtke HUAWEI i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, formirat će konačni popis odabranih studenata koji zadovoljavaju uvjete za prijavu, koji će se rangirati po kvaliteti prijava.

Ako te interesira prijava, javiti se možeš našem Centru za podršku studentima i razvoj karijera.