Skip to content Skip to navigation

Poziv studentima da se uključe u online FOI Student Buddy program

Želite li pomoći svojim kolegama iz inozemstva koji početkom listopada počinju studirati na FOI-ju, a zasigurno prvi puta dolaze u Varaždin i Hrvatsku? Ako je vaš odgovor da, onda je vrijeme da se prijavite u online FOI Student Buddy program.

Drage studenti i studenti,

Početkom nove akademske godine 2020./21. očekujemo dolazak nekoliko studenata iz Francuske.

Ukoliko svojim savjetima želite pomoći stranim studentima da se što brže i lakše prilagode studiranju na FOI-ju, molimo vas da se prijavite ovdje do 18. rujna 2020. kako bismo imali dovoljno vremena obavijestiti nove Erasmus studente. Komunikacija između vas i vašeg dolaznog studenta odvijala bi putem e-maila i online društvenih kanala (Zoom, Skype, Viber, WhatsApp, Facebook, Instagram..)

 

Tko je online FOI Student Buddy?

FOI Student Buddyji su, kao što samo ime govori, studenti koji pomažu svojim kolegama, dolaznim studentima iz inozemstva, da se na FOI-ju i u Varaždinu osjećaju dobrodošlo i informirano. Ponekada je teško otići od kuće, napustiti obitelj i prijatelje te potpuno promijeniti sredinu. FOI Buddy je stoga, iako online, prva “adresa“ za pomoć i informacije svakom našem dolaznom studentu.

 

Što radi FOI Student Buddy?

Ukratko, FOI Buddy pomaže studentima na razmjeni da uspostave društvene kontakte koji će im pomoći u akademskom i 'osobnom' boravku na FOI-ju. Željeli bismo da svaki dolazni student ima FOI Buddyija koji će mu rado pružiti pomoć u raznim situacijama, a ne biti FOI Buddy samo na papiru.

 

Kao Buddyju tvoje zadaće će biti da:

  • budeš otvoren/a za pomoći student prije njegovog/njezinog dolaska (putem e-maila ili društvenih mreža)
  • objasniš studentu kako je najbolje putovati do Varaždina
  • savjetima pomogneš kod useljenja u Studentski dom ili drugdje
  • kažeš mu gdje se može nešto pojesti (studentski restoran i drugi restorani, McDonalds, aplikacije za dostavu…)
  • objasniš gdje su supermarketi, ljekarne, put do FOI-ja i gdje se što nalazi u obje zgrade (FOI 1 i FOI 2)
  • kada to bude moguće, upoznaš stranog buddyija sa svojim prijateljima i što širim krugom ljudi u Varaždinu
  • upoznaš stranog buddyija s našom kulturom i studentskim životom u Varaždinu (odlazak na kavu koja u uobičajenim okolnostima traje čak i nekoliko sati, „chillanje“ na Korzu čim svane sunce, studentska srijeda…)
  • ostale zadaće koje ovdje nisu navedene

 

Što ti možeš dobiti od online Student Buddy programa?

Biti FOI Buddy prvenstveno je zabavno. Na taj način upoznaješ nove ljude, njihovu  kulturu i običaja, poboljšavaš znanje engleskog jezika (ili čak učiš novi jezik), upoznaješ druge s vlastitim običajima i načinom života…možda i najvažnije, stječeš novog prijatelja i imaš adresu negdje u Europu koju prije ili kasnije možeš posjetiti. U slučaju dobro obavljenog posla, dobit ćeš potvrdu (certifikat) o sudjelovanju u ovom programu i malu nagradu kao zahvalu od Fakulteta.

Ako ti išta od ovoga zvuči zanimljivo - prava si osoba za biti online FOI Student Buddyj! Sada još samo moraš ispuniti formu i avantura može započeti.

Ako imaš dodatna pitanja o Student Buddy programu javi se na international@foi.unizg.hr ili putem društvenih mreža (Facebooka ili Instagrama FOI International).

FOLLOW US!