Skip to content Skip to navigation

Poziv studentima da se uključe u FOI Student Buddy program u ljetnom semestru 2022./23.

S novim semestrom dolazi i nova grupa stranih studenata. Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja u potrazi je za studentima koji žele upoznati svoje kolege iz inozemstva, sklopiti nova prijateljstva, družiti se, poraditi na engleskom jeziku, uz to se zabaviti ali i pomoći. Želimo da se dolazni studenti osjećaju dobrodošlo te da ih domaći studenti nauče ponešto o Hrvatskoj i Varaždinu. Ako vi želite biti jedan od tih studenata – prijavite se!

Drage studentice i studenti,

Želite li pomoći svojim kolegama iz inozemstva koji u veljači počinju studirati na FOI-ju, a zasigurno prvi puta dolaze u Varaždin, a većina i u Hrvatsku, prijavite se u FOI Student Buddy program.

Prijaviti se možete OVDJE do 20. siječnja 2023.
 

Tko je FOI Student Buddy?

FOI Student Buddy je, kao što samo ime govori, student koji pomaže svojim kolegama, dolaznim studentima iz inozemstva, da se na FOI-ju i u Varaždinu osjećaju dobrodošlo i informirano. Ponekada je teško otići od kuće i poznatog okruženja, a Buddy je, uz Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja, prva “adresa“ za pomoć i informacije svakom našem dolaznom studentu.
 

Što radi FOI Student Buddy?

Ukratko, FOI Buddy pomaže studentima na razmjeni da uspostave društvene kontakte koji će im pomoći u akademskom i 'osobnom' boravku na FOI-ju. Željeli bismo da svaki dolazni student ima FOI Buddyija koji će mu rado pružiti pomoć u raznim situacijama, a ne biti FOI Buddy samo na papiru.
 

Kao Buddyju tvoje zadaće će biti da:

  • budeš otvoren/a za pomoći student prije njegovog/njezinog dolaska (putem e-maila ili društvenih mreža)
  • objasniš studentu kako je najbolje putovati do Varaždina
  • dočekaš studenta/icu prilikom dolaska u Varaždin
  • savjetima pomogneš kod useljenja u Studentski dom ili drugdje
  • kažeš mu gdje se može nešto pojesti (studentski restoran i drugi restorani, npr. McDonalds, aplikacije za dostavu…)
  • objasniš gdje su supermarketi, ljekarne, put do FOI-ja i gdje se što nalazi u obje zgrade (FOI 1 i FOI 2)
  • kada to bude moguće, upoznaš stranog buddyija sa svojim prijateljima i što širim krugom ljudi u Varaždinu
  • upoznaš stranog buddyija s našom kulturom i studentskim životom u Varaždinu (odlazak na kavu koja u uobičajenim okolnostima traje čak i nekoliko sati, „chillanje“ na Korzu čim svane sunce, studentska srijeda…)
  • ako se student razboli, pomogneš mu/joj s odlaskom kod liječnika i prijevodom
  • ostale zadaće koje ovdje nisu navedene
     

Što ti možeš dobiti od Student Buddy programa?

Biti FOI Buddy prvenstveno je zabavno iskustvo. Na taj način upoznaješ nove ljude, njihovu  kulturu i običaja, poboljšavaš znanje engleskog jezika (ili čak učiš novi jezik), upoznaješ druge s vlastitim običajima i načinom života…možda i najvažnije, stječeš novog prijatelja i imaš adresu negdje u Europu koju prije ili kasnije možeš posjetiti (što FOI Buddyiji i čine vrlo često). Ne brini, u cijelom procesu nećeš biti sam/a, podršku i stranom studentu i FOI Buddyiju uvijek pruža Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja. U slučaju dobro obavljenog posla, dobit ćeš potvrdu (certifikat) o sudjelovanju u ovom programu i malu nagradu kao zahvalu od Fakulteta.
 

Ako ti išta od ovoga zvuči zanimljivo - prava si osoba za biti FOI Student Buddy! Sada još samo moraš ispuniti formu i avantura može započeti.

Ako imaš dodatna pitanja o Student Buddy programu javi se na international@foi.unizg.hr ili putem društvenih mreža (Facebooka ili Instagrama @foivzinternational).
 

FOLLOW US!