Skip to content Skip to navigation

Otvoren natječaj za studente za sudjelovanje u Kombiniranom intenzivnom programu u organizaciji partnerskog sveučilišta iz Amsterdama

IP Amsterdam

U sklopu programa Erasmus Blended Intensive Programme (BIP) otvorena je mogućnost za sudjelovanjem 3 studentice/studenta preddiplomskih studija FOI na šestotjednom intenzivnom programu iz područja održivih i uključivih inovacija (Global Build! Sustainable and Inclusive Innovation) u Amsterdamu.

Program se održava kao kombinacija on-line nastave (18. listopada do 25. studenog - 5 tjedana, svaki ponedjeljak i četvrtak od 20.00 sati) i on-site predavanja i vježbi (28. studenog do 4. prosinca – 6 dana), na Visokoj školi primijenjenih znanosti (https://www.amsterdamuas.com/) u Amsterdamu (Nizozemska). Program nosi 5 ECTS bodova, koji će nakon uspješnog završetka studentima biti upisani u ISVU. Više informacija o sadržaju i organizaciji programa dostupno je na https://globalbuild.org/.

Za sve studente koji su zainteresirani za ovaj program, raspisan je

NATJEČAJ

za kombinirani intenzivni program “Global Build! Sustainable and Inclusive Innovation“

Zainteresirani studenti prijavljuju se putem Google obrasca. Osim osobnih i kontakt podataka potrebno je navesti svoju motivaciju za sudjelovanje u ovoj ljetnoj školi (na engleskom jeziku do 350 riječi). Obrazac koji je potrebno ispuniti nalazi se OVDJE. Nakon što studenti popune prijavu, Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja će ih kontaktirati s daljnjim uputama. Rok za popunjavanje obrasca je utorak, 14. rujna 2021. do 12 sati, dok će se intervjui sa prijavljenim studentima održavati u srijedu, 15. rujna 2021. prema naknadno objavljenoj satnici.

Kriterij za odabir će biti motivacija obrazložena kroz prijavu i intervju, ponderirani prosjek ocjena i poznavanje engleskog jezika.

Za pokrivanje troškova puta i smještaja za on-site dio programa u Amsterdamu, studenti odabrani za sudjelovanje će biti prijavljeni od strane Ureda za međunarodnu suradnju FOI-ja na Erasmus+ program za individualne potpore za kombinirane intenzivne programe. Odluku o dodjeli Erasmus+ sredstava donosi Sveučilište u Zagrebu, a nakon odluke o dodjeli, studenti će biti prijavljeni i na sam kombinirani intenzivni program.  Predviđen je smještaj u četvero / šestero-krevetnim sobama u hostelu u Amsterdamu. Studenti imaju obvezu pokriti eventualne zajedničke troškove (zajednička večera, izlet i sl. - točan iznos i vrsta će se odrediti naknadno nakon konzultacija s domaćinima). Ostale eventualne troškove studenti snose sami (džeparac, kava itd.).

Za dodatne informacije možete se obratiti doc.dr sc. Martini Tomičić Furjan: martina.tomicic@foi.unizg.hr (FOI 1, I. kat) ili u Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja: international@foi.unizg.hr (FOI 1, I. kat).

Napomena: S obzirom na kratke rokove i propisani selekcijski proces, molimo da se na Natječaj jave samo studenti koji su stvarno zainteresirani i koji će, ako budu odabrani, sigurno sudjelovati u programu. Također, program će se održati sukladno epidemiološkim mjerama, koje će za vrijeme održavanja programa biti na snazi, pa preporučujemo da se na natječaj prijave studenti koji imaju Covid-19 potvrdu ili su spremni redovito se testirati prije i tijekom boravka, a sukladno preporukama/propisima domaćina.

Kriteriji za rangiranje studenata prijavljenih na Natječaj za Kombinirani intenzivni program "Global Build! Sustainable and Inclusive Innovation".

Povjerenstvo za odabir i rangiranje kandidata prijavljenih na Natječaj za studente za sudjelovanje u Kombiniranom intenzivnom programu "Global Build! Sustainable and Inclusive Innovation ".