Skip to content Skip to navigation

Organizacija nastave od 21. ožujka 2022. godine

Objavljeno: 21.03.2022
Covid mjere van snage

Sukladno novim Preporukama HZJZ obavještavamo studente kako će se nastava od 21. ožujka 2022. godine provoditi u kontaktnom obliku. Sukladno novoj organizaciji nastave bit će potrebne izmjene zbog prelaska na kontaktni oblik nastave. Više pročitajte u nastavku.

Dana 3. ožujka 2022. objavljene su nove Preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije bolesti Covid-19 uz primjenu protuepidemijskih mjera za ljetni semestar akademske godine 2021./2022. S obzirom da su preporuke donesene nakon početka ljetnog semestra, a nastava je planirana u skladu s tada važećim mjerama, bit će potrebne određene izmjene zbog prelaska na kontaktnu nastavu.

U preporukama je navedeno da se visokoškolska nastava izvodi na klasičan, kontaktan način, kao nastava uživo, uz prisutnost nastavnika i studenata na visokom učilištu. Ukidaju se sve mjere i preporuke za održavanje nastave na visokim učilištima u razdoblju pandemije COVID-19, a osnovne epidemiološke mjere ostaju na snazi, pri čemu posebno izdvajamo obavezu nošenja maski u prostorijama visokih učilišta.

U dodatnom pojašnjenju HZJZ-a navedeno je da mogućnost cijepljenja, sadašnja epidemiološka situacija i značajke Omikron varijante uklanjaju potrebu za dodatnom kategorijom visokorizičnih studenata, no pravo na mirovanje studenskih prava ostaje. 
Temeljem svega navedenog više ne postoji mogućnost održavanja nastave na daljinu te više ne postoji kategorija visokorizičnih studenata. Međutim, uvažavajući specifičnosti pojedinih situacija, tijekom sljedeća dva tjedna osigurat ćemo prijelazno razdoblje kako bismo pojednostavili povratak i omogućili prilagodbu. Stoga će se nastava u kontaktnom obliku uživo izvoditi od 21. ožujka 2022. godine, odnosno nastava će se organizirati kontaktno u dvoranama, a korekcije rasporeda bit će napravljene tijekom ovog tjedna.