Skip to content Skip to navigation

Održani Dani međunarodne suradnje na FOI-ju 2022.

Na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu su se u organizaciji Ureda za međunarodnu suradnju FOI-ja i ove godine, 26. i 27. svibnja, održavali tradicionalni Dani međunarodne suradnje – FOI International Days 2022.

FOI International Days 2022 održali su se kontaktno, a program je bio podijeljen u dva dana. Prvi i glavni dan događanja, 26. svibnja 2022., započeo je izlaganjem Vesne Kotarski, voditeljice Ureda za EU projekte Sveučilišta u Zagrebu , “EU supported activities – competitive landscape in education/ research/ innovation”, nakon čega se nastavilo predstavljanje partnerskih sveučilišta: University of Aegean iz Grčke, University of Žilina iz Slovačke, University of Belgrade iz Srbije, Ss. Cyril and Methodius University – Faculty of Economics iz Sj. Makedonije i Koc University iz Turske.

U drugom dijelu programa održana je panel diskusija pod nazivom “How to foster internalization through short intensive programs – Covid related experiences and post-Covid opportunities”, dok je ostatak dana rezerviran za druženje i umrežavanje.

Drugi dan, 27. svibnja 2022. posvećen je bio ponajprije studentima FOI-ja, a događaju su se mogli priključiti i nastavnici i drugi gosti.

U sklopu programa, studenti FOI-ja koji su sudjelovali na Erasmus mobilnosti prepričali su svoje iskustvo i predstavili su odabrana partnerska sveučilišta. Studenti su imali prilike čuti inspirativne priče naših erasmusovaca, među kojima su i oni koji se ne žele vratiti kući pa su potražili i stručnu praksu u stranoj zemlji u kojoj su boravili.

Fotogalerija događaja je u nastavku...