Skip to content Skip to navigation

Poziv studentima na FOI International Days 2022

Drage studentice i studenti, ovom prilikom vas pozivamo da nam se pridružite na Danima međunarodne suradnje 2022. Događaj će se održati na Fakultetu organizacije i informatike 26. i 27. svibnja 2022.

Program je podijeljen u dva dana, a za studente izdvajamo:

  • ČETVRTAK, 26.05.

Predstavljanja partnerskih sveučilišta: University of Aegean iz Grčke, University of Žilina iz Slovačke, University of Belgrade iz Srbije, Ss. Cyril and Methodius University – Faculty of Economics iz Sj. Makedonije i Koc University iz Turske. Ovo je prilika studentima da saznaju više o navedenim sveučilištima i mogućnostima koje ona nude.

Studenti su dobrodošli priključiti se i ostalim događajima.

  • PETAK, 27.05.

Drugi dan posvećen je isključivo studentima. Tijekom dana održat će se dva zanimljiva i motivirajuća meetupa.

Za sve one koji još nisu spremni na semestar u inozemstvu, a voljeli bi sudjelovati u međunarodnim aktivnostima, postoje drugi oblici mobilnosti i aktivnosti kojima se mogu pridružiti te više o tome možete saznati na prvom meetup-u “Short Erasmus programs and international study visits”. U 11 sati više o tome će nam ispričati studenti koji su sudjelovali u studijskom posjetu partnerskim institucijama u Francuskoj i Srbiji. Nakon toga, studenti koji su nedavno bili u Amsterdamu u sklopu programa Erasmus Blended Intensive Porgamme (BIP), odnosno kratki intenzivni program mobilnosti ispričat će nam svoje iskustvo. Ovo je super prilika za studente da saznaju što su to kratki intenzivni programi, kako mogu sudjelovati te da čuju kako je bilo našim studentima u Amsterdamu.

U drugom dijelu programa, s početkom u 12 sati studenti FOI-ja koji su sudjelovali na Erasmus mobilnosti prepričat će svoje iskustvo i predstaviti odobrana partnerska sveučilišta. U sklopu prezentacije, naši će erasmusovci sa studentima će podijeliti svoja iskustva, ispričati nešto više o nastavi i održavanju ispita na stranom sveučilištu, smještaju, cijenama i životu u stranoj državi općenito. Studenti će imati prilike čuti inspirativne priče naših erasmusovaca, među kojima su i oni koji se ne žele vratiti kući pa su potražili i stručnu praksu u stranoj zemlji u kojoj su boravili. Osim toga, strani student koji je trenutno na razmjeni kod nas na FOI-ju predstavit će partnersku visoku školu, ESIEA.

Pozivamo sve zainteresirane da ispune prijavu te da nam se pridruže jer možda vas baš ove priče potaknu na avanturu života.

Veselimo se vašem dolasku!

Preuzmite u PDF formatu