Skip to content Skip to navigation

Održan simpozij 'Case IT' - studentske udruge u Varaždinu okupile studente FOI-ja i FON-a (Beograd)

U četvrtak, 23. i petak, 24. veljače 2023., Studentski zbor FOI i Business Club@FOI uspješno su organizirali simpozij 'Case IT', koji je održan u Studentskom klubu Studentskog centra Varaždin. Tijekom dva dana trajanja, sudionici su mogli čuti razna iskustva i savjete te naučiti nešto novo na nekoliko održanih predavanja.

Prvi dan održavanja simpozija, zaposlenici tvrtke IBM iX Croatia su održali predavanje na temu zaposlenja, prilikom kojeg su objasnili kako napraviti dobar CV i cover letter te zašto je bitno studentima sudjelovati na što više raznih aktivnosti i događaja te kakav to značaj ima za njih same, ali i za poslodavce. 

Drugi dan su članovi Case Study Cluba s Fakulteta organizacionih nauka Sveučilišta u Beogradu održali predavanje u kojemu su objasnili što zapravo znači case study, čime se oni bave u udruzi, koji je njihov proces selekcije, kakvo je njihovo osobno iskustvo i kakav je njihov osobni napredak koji su ostvarili u udruzi.

Članovi Studentskog zbora FOI su tijekom svojeg predavanja govorili o informatizaciji i digitalizaciji koja se događa svugdje oko nas, te zašto je IT općenito vrlo važan u današnjem svijetu, koristeći primjere koji su potakli sudionike na razmišljanje i pokrenuli diskusiju o digitalizaciji poslovanja.

Sudionici s Geotehničkog fakulteta su povezali IT i održavanje okoliša te primjerima produbili ovu temu i aktivirali sudionike na ponovno razmišljanje i raspravu o navedenoj temi.

Za sam kraj simpozija, tema koju je obradio Business Club@FOI je bila SEO optimizacija, to jest jedan mali djelić digitalnog marketinga. Tijekom svog izlaganja, sudionike su teorijski upoznali s terminima kao što su SEO, SEM i PPC, a za kraj su im priredili radionicu u kojoj su sudionici trebali osmisliti kako bi optimizirali zadanu web stranicu. Cijeli simpozij, završnim govorom, zatvorio je predsjednik Studentskog zbora, Eugen Petošić.

Organizatori, članovi studentskih udruga se i ovim putem zahvaljuju svima koji su sudjelovali i odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi ga proveli na Case IT simpoziju!