Skip to content Skip to navigation

Održan 3. Erasmus+ info dan

Objavljeno: 31.01.2019

U utorak, 29. siječnja 2019., Ured za međunarodnu suradnju Fakulteta organizacije i informatike organizirao je treći po redu Erasmus+ info dan, koji je bio najposjećeniji dosada.

Na samom početku predavanja dekan Fakulteta, prof. dr. sc. Neven Vrček, zaželio je toplu dobrodošlicu svim studentima koji su se odazvali, njih 50-ak. Uvodnoj riječi priključila se i prodekanica za znanstvenoistraživački rad i međunarodnu suradnju, izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep.

S veseljem možemo reći kako se ove godine odazvao znatno veći broj studenata nego prošlih godina, što svakako znači da se studenti sve više žele informirati o prilikama koje pruža Erasmus+ program.

Nakon dobrodošlice, djelatnice Ureda za međunarodnu suradnju, Izabela Oletić Tušek i Martina Đuras, održale su prezentaciju pod nazivom Ex(change) Your Life with Erasmus+ tokom koje su studenti saznali sve važne informacije o odlasku na studentsku razmjenu te stručnu praksu. Navedenu prezentaciju možete pronaći na web stranicama FOI-ja  pod rubrikom mobilnost studenata. Također, predstavljena su i dostupna sveučilišta za studijski boravak (kako za informatičare tako i za studente Ekonomike poduzetništva) te je objašnjen proces prijave na natječaj. Podsjećamo studente kako je Natječaj za odlazak na studijski boravak u 2019./20. otvoren do 14. veljače 2019. godine, što znači da preostaje još dovoljno vremena za informiranje o mogućnostima i uvjetima odlaska.

Posebne zahvale želimo uputiti našim bivšim Erasmus+ studenticama Dori Ćurković (University of Graz)  te Dori Trogrlić (University of Žilina) koje su održale iznimno zanimljive i korisne prezentacije o svojem iskustvu studijskog boravka. Osim njih, putem Skype-a javio se i bivši dolazni Erasmus student FOI-ja, Phuong Van To, koji je pričao o svojem matičnom Sveučilištu, Odisee College University u Bruxellesu. Sa sveučilišta UPEC u Parizu putem Skypea javila se i djelatnica Ureda za međunarodnu suradnju Thanh-My Ly, koja je prisutnima otkrila važne informacije poput visine troškova života prosječnog studenta u Parizu, gdje se nalazi kampus, o tome kako brinu za dolazne Erasmus studente itd.

Također, želimo zahvaliti svim studentima koji su se odazvali na Erasmus+ info dan te se nadamo da će u narednim godinama nastaviti rasti interes naših studenata za sudjelovanje u Erasmus+ programu.

Za sve dodatne informacije, javite se osobno u Ured za međunarodnu suradnju (FOI 1, 1. kat, kabinet broj 56) ili putem e-maila international@foi.hr. Sa zadovoljstvom ćemo odgovoriti na sve vaše upite.

Saznaj više i kreni u Erasmus avanturu!