Skip to content Skip to navigation

Obilježavanje 50. obljetnice FOI-a

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu ove godine obilježava 50. obljetnicu postojanja, te će u tjednu od 17. do 19. prosinca 2012. godine biti održano nekoliko prigodnih događanja.

Obilježavanje obljetnice Fakulteta započinje 17. prosinca 2012. (ponedjeljak) održavanjem Okruglog stola pod nazivom „Visoko obrazovanje i znanost u sjeverozapadnoj Hrvatskoj“. Organizatori su Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti - Zavod za znanstveni rad u Varaždinu i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu, pod pokroviteljstvom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti – Razreda za društvene znanosti. Okrugli stol održat će se u Skupštinskoj dvorani Županijske palače, Franjevački trg 7, Varaždin, s početkom u 11 sati. Na Okruglom stolu sudjelovat će predstavnici sveučilišta, visokih učilišta i veleučilišta iz županija sjeverozapadne Hrvatske, predstavnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU), župani i gradonačelnici gradova iz županija sjeverozapadne Hrvatske te drugi predstavnici javnog i društvenog života. Cilj Okruglog stola jest potaknuti raspravu na temu visokog obrazovanja i znanosti, kao prilog proslavi obljetnice FOI-a, te prilog izradi Strategije razvoja visokog obrazovanja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj.

Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike prof. dr. sc. Ive Josipovića u utorak 18. prosinca 2012. godine obilježit će se 50 godina djelovanja Fakulteta. Svečana sjednica Fakulteta organizacije i informatike, s prigodnim umjetničkim programom i domjenkom održat će se na Velikoj sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu u 11 sati. Uz prigodan govor i osvrt na 50 godina djelovanja Fakulteta dekana prof.dr.sc. Vjerana Strahonje, bit će dodijeljene pohvale studentima, priznanja nastavnicima, suradnicima i nenastavnom osoblju, te povelje i priznanja zaslužnim institucijama i poduzećima.

U srijedu, 19. prosinca 2012. na Fakultetu organizacije i informatike, dvorana 3,predstavljena će biti Monografija „50 godina Fakulteta organizacije i informatike Varaždin Sveučilišta u Zagrebu“, uz održavanje prigodne izložbe knjiga i fotografija pod nazivom „Pola stoljeća FOI-a". Za kraj će u večernjim satima u caffe baru „Info club“ u podrumu Fakulteta studenti i nastavnici imati priliku za neformalno druženje na studentskom partiju u stilu 60-ih, koji organiziraju FOI i Studentski zbor FOI-a.

Program događanja povodom obilježavanja 50. obljetnice utemeljenja Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu.