Skip to content Skip to navigation

Natječaj za sudjelovanje u Erasmus+ kombiniranom intenzivnom programu (BIP) u Poljskoj

Otvoren je natječaj za prijavu studenata i nastavnika na Erasmus+ kombinirani (blended) intezivni program (BIP) pod nazivom “Educating for Global Competence” kojeg organizira University of Economics in Katowice iz Poljske. Program će se održati kombinirano tijekom travnja i svibnja 2024. Godine.

Finalni tjedan održat će se od 6. do 10. svibnja 2024. godine u gradu Katowice u Poljskoj. Rok za prijavu je utorak, 16. siječnja 2024.

 

Pozivamo zainteresirane studente i nastavnike FOI-ja da se prijave na Erasmus+ kombinirani intenzivni program (BIP) pod nazivom “Educating for Global Competence” kojeg organizira University of Economics in Katowice. Program se sastoji od dvije glavne teme: a) Managing International Projects i b) Emerging Markets and Sustainability. Više informacija dostupno je u letku

Program je osmišljen kao kombinacija on-line i on-site nastave koja će se održati od 6. do 10. svibnja 2024. na kampusu Ekonomskog sveučilišta Katowice u Poljskoj. U programu može sudjelovati šestero studenata/studentica prije-diplomskih i diplomskih studija informatike i Ekonomike poduzetništva te stručnog studija ITDP-a odnosno PITUP-a.

Za uspješno izvršenje obveza u okviru programa studenti će dobiti 3 ECTS-a, koji će im biti upisani u ISVU kao dodatni bodovi izvan obaveznih na studijskom programu.

Za sve studente i nastavnike koji su zainteresirani za ovaj program, raspisan je

NATJEČAJ

za Erasmus+ kombinirani intenzivni program (BIP) “Educating for Global Competence”

Postupak prijave:

  • zainteresirani studenti prvo ispunjavaju online formu - Google obrazac (unutar obrasca se detaljno opisuje motivacija za sudjelovanje u ovom BIP-u, na engleskom jeziku, do 350 riječi)

  • nakon ispunjene online forme, na email international@foi.unizg.hr obavezno dostaviti prijepis ocjena (ako ste student diplomske razine, potrebno dostaviti prijepis s PDS-a i DS-a) te životopis 

Prijavljeni studenti će za sudjelovanje biti odabrani temeljem kriterija za rangiranje studenata prijavljenih na Erasmus+ BIP (to su motivacija obrazložena kroz prijavu i intervju, akademski uspjeh i poznavanje engleskog jezika, što ćemo provjeravati kroz usmeni razgovor nakon zatvaranja natječaja). 

Nakon završetka natječaja, Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja će kontaktirati prijavljene studente s daljnjim uputama. 

Rok za predaju prijave je utorak, 16. siječnja 2024. do 12 sati, dok će se intervjui s prijavljenim studentima održavati nakon toga, o čemu ćemo pravovremeno obavijestiti studente. 

Zainteresirane nastavnike molimo da svoj iskaz interesa jave direktno Uredu za međunarodnu suradnju FOI-ja putem maila (na international@foi.unizg.hr). 

Odabrani nastavnik priključio bi se timu nastavnika na modulu “Managing International Projects”. Od nastavnika se očekuje da sudjeluje u online i onsite dijelu programa, sukladno dogovoru sa cijelim timom nastavnika koji će biti uključeni u ovaj BIP.  

Odabrane studente i nastavnike FOI će prijaviti na Natječaj za Erasmus+ kombinirane intenzivne programe koje je raspisalo Sveučilište u Zagrebu kako bi ostvarili pravo na financijsku potporu za fizički dio programa (za studente to je iznos od 70 EUR/dnevno + mogućnost ostvarivanja dodatnih financijskih sredstava za kategorije studenata s manje mogućnosti). 

Napomena: S obzirom na kratke rokove i propisani selekcijski proces, molimo da se na Natječaj jave samo studenti koji su stvarno zainteresirani i koji će, ako budu odabrani, sigurno sudjelovati u programu.

Za više informacija studenti se mogu javiti Uredu za međunarodnu suradnju FOI-ja (FOI 1, 1. kat, kabinet 41), mailom na international@foi.unizg.hr ili porukom na društvene mreže FOI International.  

Erasmus+ kombinirani (blended) intenzivni programi (BIP) su nova vrsta aktivnosti unutar programa Erasmus+ za razdoblje 2021.-2028. u kojima se primjenjuju inovativni načini učenja i poučavanja. Tijekom kombiniranih intenzivnih programa skupine studenata ili članova osoblja (kao polaznici programa u statusu „learners“) obavljaju kratkoročnu fizičku mobilnost u inozemstvu u kombinaciji s obveznom virtualnom komponentom, koja omogućuje suradničko učenje i timski rad putem interneta. Za studente i (ne)nastavno osoblje koje odlazi na fizičku mobilnost u drugu zemlju osigurana je financijska potpora iz programa Erasmus+.

Više informacija o Erasmus+ BIP-ovima potražite ovdje.

 

Više informacija:
Fakultet organizacije i informatike
Sveučilište u Zagrebu
Ured za međunarodnu suradnju
Pavlinska 2, 42000 Varaždin
international@foi.unizg.hr
+385 42 390 826