Skip to content Skip to navigation

Najava - FOI international days 2018

Po prvi puta ove godine tradicionalni dan međunarodne suradnje Fakulteta organizacije i informatike postaje FOI international days. Pozivamo vas da nam se pridružite od 9. do 11. svibnja 2018.

Nakon prošlogodišnje proslave 10. godišnjice dana međunarodne suradnje FOI-ja vrijeme je za novi korak. Umjesto 11. dana međunarodne suradnje imat ćemo trodnevni FOI international days 2018 s mnoštvom zanimljivih aktivnosti. Prvi dan je predviđen za sastanke i umrežavanje te će za goste iz inozemstva biti organizirana vođena tura po Varaždinu i posjet novom studentskom domu. Osim gostiju s nekoliko partnerskih sveučilišta iz Europe, u Varaždinu će cijeli tjedan boraviti i više od 20 nastavnika s kirgistanskih sveučilišta. Za njih će u okviru u okviru Erasmus+ projekta KYRMedu (http://kyrmedu.org/about-project), na kojem je FOI jedan od partnera, biti organizirane radionice i predavanja.

Središnji dan FOI international days 2018 će biti četvrtak. Program će započeti predstavljanjem međunarodne i projektne suradnje FOI-ja, nakon čega slijedi panel diskusija pod nazivom „How to attract foreign students to the faculty and motivate home students to study abroad“. Ove godine naglasak je na međunarodnim partnerstvima, stoga će se predstaviti četiri partnerska fakulteta FOI-ja:  ESIEA-Graduate Engineering School Paris iz Francuske, Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko iz Maribora, Slovenija, Fakultet menadžmenta i informatike iz Žiline, Slovačka te Ekonomski fakultet iz grada Cluj-Napoca u Rumunjskoj.

Istovremeno će u prizemlju FOI-ja biti postavljeni informativni štandovi gostujućih sveučilišta i fakulteta na kojima će zainteresirani studenti i nastavnici moći prikupiti informacije i promotivne materijale. 

Paralelno će se, u četvrtak i petak, održavati pozvana predavanja te radionice za studente i nastavnike (prijava je obavezna).

Radionicu "Kako se pripremiti za odlazak na Erasmus+ razmjenu" održat će predstavnici studentske organizacije Erasmus Student Network (ESN) Zagreb. Radionica je ponajprije namijenjena studentima koji idu na Erasmus razmjenu, ili to planiraju tijekom svojeg studija. Prijava

U sklopu predmeta Poduzetnički pothvat, Luka Klancir, bivši student FOI-ja, održat će pozvano predavanje „Od Erasmusa do vlastitog poduzeća“. Njegova je priča započela Erasmus razmjenom na Karl Franzens sveučilištu u Grazu. Danas je Luka uspješan mladi poduzetnik s mnoštvom zanimljivih projekata u tijeku. Prijava

Naziv druge radionice za studente je "Kako se prijaviti na Erasmus+ stručnu praksu u inozemstvu". Radionicu će održati Ivana Fojs, djelatnica Ureda za međunarodnu suradnju FOI-ja, koja je prošle godine i sama bila na Erasmus+ stručnoj praksi. Radionica je namijenjena svim studentima FOI-ja koje zanima odlazak na stručnu praksu u inozemstvo, tijekom nižih godina ili pri završetku studija. Prijava

Radionicu pod nazivom „How to teach in an international classroom?” koja je namijenjena nastavnicima FOI-ja održat će Andreia Carita i Chie Misumi iz Amstedama. Prijava

Cijeli program FOI intrenational days 2018 nalazi se na ovom linku.

Više informacija možete dobiti u Uredu za međunarodnu suradnju FOI-ja (FOI 1, 1. kat, kabinet 56, email: international@foi.hr, telefon: 042 390 826).

Veselimo se Vašem dolasku!