Skip to content Skip to navigation

Na FOI-ju ponovno okupljamo najjače poslodavce iz IT-a - započele pripreme za 12. Tjedan karijera

Objavljeno: 28.08.2023

Fakultet organizacije i informatike (FOI) obrazuje informatičare i ekonomiste koji su najtraženiji na tržištu rada, stoga će brojne renomirane tvrtke ponovno head-huntati najbolje studente na 12. Tjednu karijera u Varaždinu od 16. do 20. listopada 2023.

Nekadašnji model zapošljavanja, u kojem su poslodavci birali svoje zaposlenike, ne vrijedi za FOI-jeve studente. Oni već pri kraju svog obrazovanja na FOI-ju biraju svoje poslodavce, a priliku da im pristupe tvrtke ostvaruju na Tjednu karijera – najvećem događanju koji spaja studente i poslodavce u organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera (CPSRK FOI).

Što očekivati?

Organizatori pripremaju bogat program koji uključuje nezaobilazni Karijerni špancir, mjesto za neformalno umrežavanje studenata i poslodavaca u FOI-jevom lounge-u koji im omogućava face-to-face komunikaciju. Nova znanja studenti će moći dobiti na tematskim radionicama s 'vrućim' temama iz svijeta IT-a i poduzetništva, a organizatori pripremaju i neka nova iznenađenja u programu na koja će se studenti vrlo brzo moći prijavljivati u CPSRK aplikaciji, koja FOI-jevcima omogućuje kreiranje vlastitog 'poslovnog' profila i u kojoj su sadržane sve nastavne i izvannastavne aktivnosti koje Fakultet u suradnji s poslodavcima održava.

Statistika koja potvrđuje pravila

Centar za podršku studentima i razvoj karijera tako će i ove godine u pet dana omogućiti svojim studentima da biraju najatraktivnije studentske prilike i potencijalno dogovore i svoja prva radna mjesta. Izuzetnu priliku za prvi susret s tržištem rada potvrđuje i statistika koju je CPSRK prikupio na temelju iskustava bivših studenata FOI-ja – njih čak 71 % zaposlilo se unutar samo tri mjeseca nakon završetka fakulteta u željenoj tvrtki, odnosno više od 82 % unutar prvih šest mjeseci!

Obrazovanje za budućnost

FOI već dugi niz godina u svoj inovativni nastavni proces rada uključuje stručnjake iz prakse, koji kroz brojne oblike suradnje, poput provedbe modela učenja putem work-based i problem-based learninga unaprjeđuju znanja FOI studenata. Za više informacija o mogućnostima suradnje i uključivanju u aktivnosti svi zainteresirani mogu se javiti timu CPSRK-a na cpsrk@foi.unizg.hr.

Jedva čekamo listopad na FOI-ju!