Skip to content Skip to navigation

Na FOI-ju održan 8.Tjedan karijera

Objavljeno: 22.10.2019

Od ponedjeljka do petka, 14. do 18. listopada 2019. godine, na Fakultetu organizacije i informatike održan je osmi po redu Tjedan karijera u organizaciji FOI-jevog Centra za podršku studenima i razvoj karijera (CPSRK FOI).

Na najvećem karijernom događaju u Varaždinu i okolici, usmjerenom na povezivanje poslodavaca, alumnija i studenata FOI-ja, sudjelovalo je 56 poduzeća koja su se predstavila studentima putem 30 radionica, 8 panel diskusija te tzv. 'Karijerni špancir' – neformalno umrežavanje gdje su studenti u neformalnom razgovoru s djelatnicima mogli saznati više o spomenutim poduzećima, otvorenim pozicijama za zapošljavanje ili studentsku praksu. Kako bi studentima pružili što više informacija o traženim radnim mjestima i o poslovanju, poslodavci su pripremili stručne teme iz područja blockchain-a i fintech-a, digitalne transformacije, dizajna i razvoja softvera, informacijske sigurnosti, IoT-a, umjetne inteligencije, strojnog učenja i područja velikih podataka.

Ponedjeljak

U ponedjeljak, 14. listopada, Tjedan karijera 2019 započeo je pozdravnim govorom dekanice, izv. prof. dr. sc. Nine Begičević Ređep, koja je istaknula važnost i velik interes poslodavaca za ovakve karijerne događaje na kojima studenti imaju jedinstvenu priliku upoznati se sa tržištem rada već za vrijeme studentskih dana. Znanja stečena tijekom studija na Fakultetu organizacije i informatike veoma su tražena na tržištu rada što su pokazali alumniji FOI-ja, sudionici panel diskusije na temu „Karijera informatičara nakon FOI-ja“, navodeći primjere vlastitih zaposlenja i uspješnih karijernih puteva kojima su se kretali nakon završetka studija.

Prvi dan Tjedna karijera nastavio se panel diskusijom na temu dizajna i razvoja softvera te radionicama tvrtki APIS IT, Bornfight, DignetSoftware, Erste & Steiermärkische Bank, FIVE (Pet minuta), IGEA, Northwest, Omega software, Speck i SSI Schäfer IT Solutions.

Galerija ponedjeljak

Utorak

Poslovne analize, implementacije ERP i BI alata u kompleksnim okruženjima, primjena frontend frameworka Angular, razvoj web API-ja, iOS app development te blockchain i fintech tehnologije samo su neke od tema koje su obilježile drugi dan Tjedna karijera 2019. Gužve na hodnicima FOI-ja pokazale su zainteresiranost studenata za prilike koje im nude tvrtke ABC TECH, Arbona, Async Labs, CS Computer Systems, Ekobit, FIMA, Hrvatska Lutrija, Infinum, Mercury Processing Services International, Perpetuum Mobile i Sedam IT. Posjetili su nas i alumniji FOI-ja, nekadašnji studenti Ekonomike poduzetništva koji su se na panel diskusiji na temu „Karijera ekonomista  nakon FOI-ja“ prisjetili anegdota za vrijeme studentskih dana.

Galerija utorak

Srijeda

Trećeg dana Tjedna karijera 2019, predstavnici tvrtki Deegloo i Factory naučili su studente kako izgraditi uspješan projekt od samog početka, programirati rješenje i postaviti ga u Android Studio. Styria digital development je pokazala kako se predstaviti na tržištu uz brzo izrađenu web stranicu. Flavo i FINA su kroz održane radionice objasnili studentima kako prezentirati projekt javnosti i ispregovarati bolje radne uvjete i plaću. Faze izgradnje uspješnog projekta zaokružene su radionicom tvrtke KING ICT, čiji su stručnjaci prikazali kako pratiti uspješnost projekta pomoću prikupljenih podataka iz različitih izvora te kako ih transformirati u jasne izvještaje i statističke analize. Neformalnom dijelu Tjedna karijera na hodnicima FOI-ja pridružili su se predstavnici tvrtki Addiko Bank, ecx.io, NTH Mobile, Pliva Hrvatska i UHP Digital.

Galerija srijeda

Četvrtak

Predzadnji dan Tjedna karijera obilježile su teme iz svijeta IoT-a i informacijske sigurnosti. Tvrtke AKD, CETITEC, Erste Group Card Processor, CompING, Diverto, Ericsson Nikola Tesla, Infobip, Mobilisis, Privredna banka Zagreb, Swiss Innovation Lab A.G., TDK i Tehnološki Park Varaždin su kroz 5 radionica, 2 panelice te Karijerni špancir uveli studente u svijet naprednih uređaja, sustava, aplikacija, senzora, protokola, bežičnih konekcija, Cloud servisa, pametnih kuća i gradova. Stručnjaci za ICT sigurnost održali su panelicu i upoznali okupljene studente s vrstama autentifikacija i testiranjima koja osiguravaju neometan rad pametnih sustava, a koji nam olakšavaju svakodnevni život i lakše izvršavanje obaveza.

Galerija četvrtak

Petak

Zadnji dan Tjedna karijera obilježile su panel diskusije iz domene digitalne transformacije, umjetne inteligencije, strojnog učenja i big data-e te mnogobrojne interaktivne radionice kroz koje su poslodavci pokušali približiti studentima pojmove eCommerce, eventstorming, kreiranje konfiguratora automobila i ERP sustave. Dodatne odgovore na pitanja iz navedenih domena studenti su dobili od predstavnika tvrtki Adacta, CROZ, Emil Frey Digital, EY, Hrvatski Telekom, IBM Hrvatska, Inchoo, NEXGEN, Poslovna inteligencija, Raiffeisenbank Hrvatska i XALAX tijekom Karijernog špancira na hodnicima Fakulteta.

Galerija petak

Novitet ovogodišnjeg Tjedna karijera bila je pripremljena info brošura putem koje su studenti mogli saznati sve informacije o poslodavcima, prilikama koje nude za studente, aktivnosti koje će održati te sudjelovati u nagradnoj igri. Priznanje za najbolje održane radionice osvojile su tvrtke Comping sa temom IoT - Kad stvari propričaju i CROZ sa temom Eventstorming.

Na predavanja i radionice ovogodišnjeg Tjedna karijera odazvali su se mnogobrojni studenti, a za najaktivnije i najsretnije pripremljene su čak tri nagradne igre: nagradna igra u sklopu panel diskusije otvorenja Tjedna karijera, Instagram nagradna igra i glavna nagradna igra kojom su studenti sudjelovanjem na panel diskusijama i radionicama skupljali nagradne kupone kako bi osvojili jednu od 25 vrijednih nagrada. Izvlačenje dobitnika nagradne igre održano je u petak, 18. listopada, a atmosferu sa dodjele nagrada koja je održana u utorak, 22. listopada u Info chill zoni FOI-ja pogledajte u priloženoj galeriji.

Dodjela nagrada

Zahvaljujemo se našim studentima iz Organizacijskog odbora Tjedna karijera na doprinosu u organizaciji i provedbi Tjedna karijera 2019 te svim nastavnicima koji su ugostili predstavnike tvrtki u okviru svojih predavanja i moderirali panel diskusije!

 Više o programu i opisima radionica pronađite na CPSRK stranicama Tjedna karijera.