Skip to content Skip to navigation

FOI sklopio sporazum s talijanskim Sveučilištem u L’Aquili

Početkom prosinca 2019. godine delegacija Fakulteta organizacije i informatike je na poziv profesora Henryija Muccinija posjetila Sveučilište u L’Aquili, Italija. Posjet je rezultirao potpisivanjem sporazuma o suradnji u okviru programa mobilnosti Erasmus+.

Suradnja između Odjela za informacijsko inženjerstvo, računalnu znanost i matematiku Sveučilišta u L’Aquili i Fakulteta organizacije i informatike započela je prije nekoliko godina kroz pisanje projektne prijave u okviru programa Horizon2020. Na poziv Uprave, profesor Henry Muccini je u svibnju 2019. godine posjetio FOI te je predstavio svoj Odjel i sveučilište na Danima međunarodne suradnje FOI-ja. Tijekom toga posjeta iskazan je interes za nastavkom suradnje s obje strane te je dogovoren i uzvratni posjet na kojem bi se definirali ciljevi. Delegacija s FOI-ja u sastavu izv. prof. dr. sc. Igor Balaban, prodekan za znanost, projekte i međunarodnu suradnju, prof. dr. sc. Neven Vrček, bivši dekan FOI-ja, doc. dr. sc. Boris Tomaš, voditelj IoT laba na FOI-ju i Izabela Oletić Tušek, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju posjetila je Odjel za informacijsko inženjerstvo, računalnu znanost i matematiku te rektorat i Ured za međunarodnu suradnju Sveučilišta u L'Aquili.

Tijekom posjeta dogovoreno je nekoliko smjerova nastavka suradnje: razmjena studenata diplomske razine i nastavnog osoblja, uključivanje L'Aquile u projektnu prijavu Erasmus+ strateškog partnerstva te ostalih projektnih prijava u kojima će postojati zajednički interes. Također se razgovaralo o organizaciji zajedničke ljetne škole od 2021. godine te uspostavljanju zajedničkog diplomskog dvojnog studija u budućnosti. Posjet je završio potpisivanjem bilateralnog sporazuma o suradnji u okviru programa Erasmus+ koji predviđa razmjenu studenata i nastavnika. To je odlična vijest za studente FOI-ja, osobito diplomskih studijskih programa Informacijsko i programsko inženjerstvo te Baze podataka i baze znanja, koji bi se već na natječaju koji će biti raspisan krajem siječnja 2020. mogli prijaviti za odlazak na Erasmus studijski boravak u L'Aquilu u ak. godini 2020./21.

Sveučilište u L'Aquili (tal. Università degli Studi dell'Aquila) osnovano je 1952. godine u gradu L'Aquila, administrativnom središtu regije Abruzzo. To je javno sveučilište orijentirano nastavi i istraživanju u područjima  biotehnologije, znanosti, ekonomije, inženjerstva, obrazovanja, društvenih znanosti, medicine, psihologije i kinezioloških znanosti. Na sedam odjela studira oko 19 000 studenata. Grad L'Aquila nalazi se na odličnoj lokaciji, u podnožju planine Apenini, od mora je udaljen oko sat vremena vožnje autom, a od Rima oko 130 kilometara.

Više informacija pronađite ovdje.

FOTOGALERIJA: