Skip to content Skip to navigation

FOI osnažuje veze s gospodarstvom - sklopljen sporazum o suradnji s tvrtkom Arbona

Objavljeno: 01.10.2019

Fakultet organizacije i informatike osnažuje vezu s gospodarskim sektorom. Početkom ovog mjeseca potpisan je ugovor sa strateškim partnerom - digitalnom agencijom Arbona, čiji je jedan od ureda u Varaždinu. Studentima će tako biti omogućeno da već za vrijeme fakultetskih dana steknu vrijedno iskustvo iz prakse i da započnu graditi svoju karijeru već za vrijeme studiranja.

Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu od ove jeseni ima novog strateškog partnera iz gospodarskog sektora. U prostorijama Fakulteta je ovog mjeseca održano svečano potpisivanje sporazuma o suradnji između FOI-ja i digitalne agnecije Arbona. Ugovor su potpisali prof. dr. sc. Neven Vrček, dekan FOI-ja i Sandro Lazarić, direktor Arbone i FOI-jev alumni, uz prisutnost izv. prof. dr. sc. Marine Klačmer Čalopa, doc. dr. sc. Katarine Pažur Aničić, voditeljice Centra za podršku studentima i razvoj karijera te Daria Horvata, člana uprave tvrtke Arbona.

FOI i Arbona žele podići razinu obrazovanja studenata na višu razinu mnogobrojnim zajedničkim aktivnostima kroz koje će studenti FOI-ja imati priliku uz redovna predavanja biti uključeni u praktični dio poslovnog svijeta uz mentorstvo stručnjaka iz Arbone.

'Želja nam je dati studentima praktična znanja iz realnog sektora već za vrijeme studiranja kako bi nakon završenog studija bili spremni integrirati se u poslovnu zajednicu. Uključit ćemo se u brojne projekte na Fakultetu kako bi studenti uz teoretska, dobili i što više praktičnih znanja na realnim primjerima' - rekao je direktor Arbone Sandro Lazarić i dodao kako će se ovom suradnjom najboljim studentima biti dodijeljene nagrade za izvrsnost tijekom akademske godine te će imati priliku u Arboni pronaći radno mjesto nakon studija.

'Izrazito smo zadovoljni dugogodišnjom suradnjom FOI-ja i Arbone koja je do sada bila realizirana u manjem obujmu. Vjerujem kako će ovo strateško partnerstvo omogućiti brojne dodatne benefite za naše studente' - istaknula je voditeljica Centra za podršku studentima i razvoj karijera na FOI-ju doc. dr. sc. Katarina Pažur Aničić.

'Ovim strateškim partnerstvom, FOI nastoji ojačati suradnju s gospodarskim sektorom, a sve u cilju stvaranja boljih uvjeta za stjecanje znanja, prakse i iskustva za oko 2800 studenata, koliko ih se godišnje kod nas obrazuje' - naglasio je dekan FOI-ja prof. dr. sc. Neven Vrček.

'U okviru ove suradnje Arbona će opremiti jednu laboratorijsku dvoranu na FOI-ju novom opremom, koja će poboljšati standard i uvjete u kojima se nastava odvija' - istaknuo je Dario Horvat, člana uprave tvrtke Arbona.