Skip to content Skip to navigation

FOI-ju priznanje za komunikativnost i susretljivost na Smotri Sveučilišta u Zagrebu 2022

Objavljeno: 12.11.2022
Svečanom dodjelom priznanja najuspješnijim sudionicima završena je u subotu, 12. studenog 2022. trodnevna Smotra Sveučilišta u Zagrebu koja je u prostorima Zagrebačkog velesajma pružila informacije budućim studentima o upisima i studijima na zagrebačkom sveučilištu. Fakultet organizacije i informatike ove je godine primio Priznanje za komunikativnost i susretljivost, a isto je nastavnicima i studentima uručio prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, rektor Sveučilišta. Smotru je ove godine posjetilo oko 27 tisuća posjetitelja.

Sveučilište u Zagrebu je već 27. put organiziralo Smotru kako bi se učenici završnih razreda srednjih škola, studenti i svi zainteresirani informirali o studijskim programima i upisnim uvjetima, studentskome životu i uvjetima smještaja tijekom studiranja u Zagrebu, opremljenosti pojedinih fakulteta, kreativnim mjestima za zapošljavanje u pojedinim strukama te o brojnim drugim pojedinostima koje su mladim ljudima važne prilikom odluke o upisu na fakultet.

Kao i prethodnih godina, predstavnici fakulteta, studenti i profesori su na svojim izložbenim prostorima posjetitelje informirali o mogućnostima studiranja na preddiplomskim i diplomskim studijima te o studentskom životu u izravnom kontaktu sa zaposlenicima i studentima. FOI se ove godine predstavio svojim tehnološkim postignućima i projektima na kojima su radili studenti u suradnji sa svojim mentorima u okviru laboratorijske nastave, a među njima predstavljena je i prva virtualna asistentica na Sveučilištu B.A.R.I.C.A., razvijena upravo u AI Labu FOI-ja pod vodstvom prof. dr. sc. Markusa Schattena.

Ovom prilikom želimo zahvaliti svima koji su posljednja tri tjedna radili intenzivno na pripremi našeg predstavljanja i zbog kojih ovo Priznanje dolazi u ruke FOI-ja. Hvala našim studentima i članovima Studentskog zbora FOI, koji su pripremali materijale i predstavljali svoj Fakultet na najvećoj Smotri u Hrvatskoj: Eugenu Petošiću, Luciji Zrna, Martini Markovinović, Filipu Lukiću, Franu Saboliću, Matiji Gariću i Magdaleni Dragčević!
 
Posebna zahvala našim nastavnicima i suradnicima: prof.dr.sc. Markusu Schattenu koji je omogućio da B.A.R.I.C.A. doživi i svoj hologramski oblik, dr.sc. Bogdanu Okreši Đuriću koji je predstavio tehnološke uspjehe naših bivših studenata na Smotri i okupio naše asistente, doc.dr.sc. Borisu Tomašu koji nikad ne kaže 'ne' promociji FOI-ja i Sveučilišta, doc.dr.sc. Mladenu Koneckom na pripremi 3D vizualizacije FOI-ja, dr.sc. Marijani Bubanić i Nikolini Posarić, mag.oec. koje su naš studij Ekonomike poduzetništva predstavile u najboljem svjetlu, Ivi Levak, mag.inf. koja je to isto učinila za studij Informatike te koordinatorici FOI-ja na Smotri Viki Kerekeš, mag.nov., koja je okupila cijelu ekipu i organizirala predstavljanje!
 
Hvala Upravi FOI-ja, Centru za podršku studentima i razvoj karijera, CIP-u i PR Odjelu FOI na suorganizaciji predstavljanja FOI-ja na Smotri Sveučilišta u Zagrebu 2022.

Fotogaleriju pogledajte u nastavku.