Skip to content Skip to navigation

Uspješno predstavljanje FOI-a na ovogodišnjoj Smotri Sveučilišta u Zagrebu

Fakultet organizacije i informatike i ove se godine vrlo uspješno predstavio na Smotri Sveučilišta u Zagrebu koja je održana u prostorima Studentskog centra od 13.-15. listopada 2011. Između ostalog, FOI je osvojio Priznanje za komunikativnost, susretljivost i pristupačnost.

Šesnaestu po redu Smotru Sveučilišta u Zagrebu svečano je otvorio rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Aleksa Bjeliš, a uz njega posjetiteljima se obratila i prorektorica za studente i studije prof. dr. sc. Blaženka Divjak. Nakon službenog otvaranja, uslijedilo je predstavljanje sastavnica. Od strane FOI-a, u razgovoru s voditeljima programa sudjelovali su prodekanica za znanstveno-istraživački rad i međunarodnu suradnju prof. dr. sc. Diana Šimić i Matija Kapić, student diplomskog studija na FOI-u. Prodekanica Šimić i Matija sjajno su predstavili naš fakultet, njegove studije i program, aktivnosti na fakultetu i međunarodnu suradnju, ali i nastavnike i studente. Nakon intervjua prikazan je promotivni video FOI-a kojeg je osmislio i izradio Boris Tomaš, asistent.

Štand FOI-a sva tri dana bio je najposjećeniji među 100-tinjak štandova, kako zbog mnoštva zanimljivih aktivnosti koje su se na njemu odvijale, tako i zbog nagrada koje su posjetitelji mogli osvojiti. Popularne su bile kompjuterske igrice koje su programirali Ivan Švogor i Dejan Martinčević, zaposlenici Centra za razvoj programskih proizvoda te Zlatko Stapić, asistent. Budući studenti mogli su se fotografirati u originalnim togama i s kapama kakve nose diplomanti FOI-a na promocijama, što je pobudilo vrlo velik interes. Također, u vremenu kada se nije održavao službeni kulturno-umjetnički program Smotre, moguće je bilo i zapjevati na karaokama. Nagrade su bile šarolike, od vrlo popularnih i traženih FOI anti-stres loptica do kemijskih olovaka, vezica, bilježnica i vrećica lavande do balona s FOI logom.

Svi zainteresirani učenici na štandu FOI-a iz prve su ruke mogli dobiti informacije o kriterijima za upise, studijima i studiranju na FOI-u i o studentskom životu u Varaždinu: od studenata Bogdana Okreše Đurića, Ozana Rokova i Vedrana Marčetića o studiju Poslovni i informacijski sustavi, te od Ivane Đunđek, Dine Korent i Svena Pošte o studiju Ekonomike poduzetništva. Također, podijeljeno je mnoštvo promotivnih materijala o FOI-u (brošura, letaka, bookmarka, vezica, kemijskih olovaka i dr.)

Na kraju, FOI-u je na ovogodišnjoj Smotri dodijeljeno Priznanje za komunikativnost, susretljivost i pristupačnost na što smo osobito ponosni jer je rezultat naše otvorenosti prema svima i želje da buduće studente što bolje upoznamo s Fakultetom i svime što ga čini, a to su ponajprije sami studenti.