Skip to content Skip to navigation

Fakultet organizacije i informatike sudjelovao na završnom partnerskom sastanku projekta E-DigiLit u Ankari

Objavljeno: 30.06.2022

U Ankari je 27. i 28. lipnja 2022. godine održan završni sastanak Erasmus+ KA203 projekta E-DigiLit: Enhancing Digital Literacy of University Students (Unapređenje digitalne pismenosti studenata na visokim učilištima) - 2019-1-TR01-KA203-076155.

Nositelj projekta je Sveučilište Dokuz Eylül iz Izmira koje je u suradnji s APEC-om, Agencijom za projektni konzalting u obrazovanju iz Ankare okupilo projektne partnere: Zakladu Sveučilišta San Antonio UCAM iz Španjolske, Sveučilište Coventry iz Ujedinjenog Kraljevstva i Sveučilište u Zagrebu (članice i članovi tima s Učiteljskog fakulteta i Fakulteta organizacije i informatike).

Na završnom sastanku u Ankari sudjelovale su članice i članovi tima Sveučilišta u Zagrebu: prof. dr. sc. Valentina Kirinić, voditeljica projekta na FOI-ju te članovi prof. dr. sc Dragutin Kermek, prof. dr. sc. Violeta Vidaček Hainš, doc. dr. sc. Matija Novak i mr. sc. Lana Škvorc.

Na sastanku su prezentirane aktivnosti i rezultati projekta:

  • kurikulum, digitalni nastavni materijali, Priručnik za nastavnike i Moodle sustav tečaja Digitalna pismenost;
  • priprema, edukacija nastavnika za probno izvođenje tečaja i rezultati (povratne informacije) samog probno izvođenje tečaja;
  • organizacija i rezultati (povratne informacije) provedene završne konferencije tj. događanja s multiplicirajućim učinkom svakog od projektnog partnera.

Također su raspravljani planovi za održivost i utjecaj, vezano uz rezultate projekta i njihovu dodatnu diseminaciju, kao i mogući nastavak projekta te su dogovorene aktivnosti potrebne za izradu završnog izvješća i daljnju diseminaciju.