Skip to content Skip to navigation

CECIIS 2016

Objavljeno: 18.09.2016

Od srijede 21. rujna do petka 23. rujna 2016., na Fakultetu organizacije i informatike održat će se 27. trodnevna međunarodna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima - CECIIS 2016. Svečano otvaranje održati će se 21. rujna 2016. od 10:00 sati u dvorani 1 (Pavlinska 2, II. kat).

Kroz dvadeset i sedam godina postojanja razvila se u jednu od najznačajnijih konferencija iz područja primijenjenih informacijskih znanosti u srednjoj Europi, čiji se Zbornik radova referencira u nekoliko baza podataka. Ovogodišnja konferencija u znaku je velikih podataka, s naglaskom na analitike u učenju (Big Data – Learning Analytics (LA)), a svoje radove prezentirat će znanstvenici i stručnjaci u području informacijskih i inteligentnih sustava iz 17 zemalja Europe i svijeta. Službeni jezik konferencije je engleski.

Pozvana predavanja održat će tri inozemna priznata znanstvenika. Prvoga dana konferencije predavanje će održati prof.dr.sc. Dragan Gašević (The University of Edinburgh, Ujedinjeno Kraljevstvo), sa zanimljivom temom pod naslovom „Learning Analytics: Using Data to Understand Learning“. Isti dan predavanje pod naslovom "Big Data in the Policy Cycle: Policy Decision Making in the Digital Era" održat će prof.dr.sc. Peter Parycek (Danube University Krems, Austrija). Drugi dan konferencije predavanje pod naslovom "Big Data and Learning Analytics: How New Learning Technologies Will Shape the Future of Higher Education" održat će prof.dr.sc. Wim Van Petegem (KU Lueven, Belgija). Autori znanstvenih radova prezentirat će najnovija dostignuća iz područja informacijskih i inteligentnih sustava u ukupno šest sekcija.

Konferenciju organizira Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te uz potporu Varaždinske županije i Grada Varaždina. Realizaciju i održavanje konferencije omogućili su i sljedeći sponzori: Infodom d.o.o., Oracle Hrvatska d.o.o, Igea d.o.o., Zagrebačka banka d.d., AutoCentar Kos d.o.o., KnaufInsulation d.o.o., L&P Tehnologije d.o.o., Vindija d.d. i Gift Shop Letizia.

Uz CECIIS se već tradicionalno odvijaju paralelna događanja koja su povezana s temom konferencije. Prvoga dana konferencije održat će se Dan e-Škola, u okviru kojeg će ravnatelj CARNeta, gospodin Zvonimir Stanić, predstaviti projekt "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola, pilot projekt", a koordinatori rezultata predstavit će aktivnosti koje je odradio tim projektnog, znanstvenog i stručnog osoblja na Fakultetu organizacije i informatike. Gospođa Eva Szalma sa Budapest University of Technology and Economics predstavit će srodne projekte D-TRANSFORM i LACE. Tijekom Dana e-Škola održat će se nekoliko prezentacija i radionica koje će omogućiti sudionicima uvid i mogućnost doprinosa ovom strateškom projektu od iznimne važnosti. Očekuje se oko 100-tinjak sudionika - predstavnika Grada Varaždina, Varaždinske županije kao osnivača škola, CARNeta, ravnatelja, učitelja, nastavnika te stručnog osoblja škola iz cijele Hrvatske.

U okviru CECIIS-a, prvoga dana konferencije također će se održati i jednodnevna Studentska poster sekcija na kojoj će studenti FOI-a i drugih fakulteta izlagati svoje istraživačke radove, dok će studenti iz nekoliko zemalja svijeta prezentirati svoje radove koristeći videokonferencijsku tehnologiju.

Drugoga dana konferencije prezentaciju znanstveno-istraživačkog projekta pod nazivom „Razvoj metodološkog okvira za strateško odlučivanje u visokom obrazovanju - primjer implementacije otvorenog učenja i učenja na daljinu – HigherDecision“ održat će članovi projekta koji će izložiti sve dosadašnje rezultate i postere te održati prezentacije za sve zainteresirane znanstvenike i širu zajednicu.

Također, sponzori konferencije održat će okrugli stol Role of the Faculties in Digital Transformation of Industry (InfoDom d.o.o) i predavanje Perspectives of Big Data (Oracle Hrvatska d.o.o.).

Kontakt osoba CECIIS 2016: Izv.prof.dr.sc. Valentina Kirinić, Predsjednica Organizacijskog odbora CECIIS 2016.

Više informacija o konferenciji i popratnim događanjima možete saznati na službenim stranicama konferencije: http://ceciis.foi.hr

Finalnu verziju programa konferencije možete pogledati u nastavku: CECIIS 2016 Program.