Skip to content Skip to navigation

CECIIS 2015

Od srijede 23. rujna do petka 25. rujna 2015., na Fakultetu organizacije i informatike održati će se 26. trodnevna međunarodna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima - CECIIS 2015. Svečano otvaranje održati će se 23. rujna 2015. od 10:00 sati u dvorani 1 (Pavlinska 2, II. kat).

Kroz dvadeset i šest godina postojanja Konferencija se razvila u jednu od najznačajnijih iz područja primijenjenih informacijskih znanosti u srednjoj Europi, čiji se Zbornik radova referencira u nekoliko baza podataka. Ovogodišnja tema konferencije je Pervasive Computing and Internet of Things, a svoje radove prezentirat će znanstvenici i stručnjaci u području informacijskih i inteligentnih sustava iz nekoliko zemalja Europe.

Pozvana predavanja održat će tri inozemna priznata znanstvenika. Prvoga dana konferencije predavanje će održati dr.sc. Mirko Kovac, predavač robotike sa Imperial College London (UK) i direktor Aerial Robotics Laboratory, sa zanimljivom temom pod nazivom „Bio-inspired flying robots: From natureto robotics and back“. Isti dan predavanje pod nazivom "The Intelligent Future is Near" održat će prof.dr.sc. Matjaž Gams, voditelj Odsjeka za inteligentne sustave pri Institutu Jožef Stefan u Ljubljani. Drugi dan konferencije predavanje pod nazivom "BitCoin - More than Money" održat će prof.dr.sc. Günter Müller sa Sveučilišta u Freiburgu, Njemačka. 

Konferencija se organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Sveučilišta u Zagrebu i u suradnji s Institutom za informatiku i društvene znanosti Sveučilišta u Freiburgu, Institutom za informacijske znanosti Sveučilišta u Grazu, Fakultetom prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu te Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Mariboru i Ekonomsko-poslovnim fakultetom Sveučilišta u Mariboru. Realizaciju i održavanje konferencije omogućili su i sljedeći sponzori: Varaždinska županija, Grad  Varaždin, Igea (IN2 Grupa), InfoMib, AutoCentar Kos, Agropošta, Ellabo, Vip d.d., Vindija d.d i cvjećarnica Letizia.

Uz CECIIS se već nekoliko godina odvijaju paralelna događanja koja su povezana s temom konferencije. Ove godine će se održati trodnevni stručni simpozij o razvoju mobilnih aplikacija, Mobile and Embedded Development (f-moed) Symposium, na kojem će se govoriti o razvoju aplikacija za mobilne i ugrađene sustave, a predavanja će održati domaći i strani stručnjaci i studenti. U sklopu f-moeda bit će održane tri radionice i studentsko natjecanje Mobile App Chalenge te prezentacije najboljih studentskih razvojnih projekata.

Prvi dan konferencije održat će se i jednodnevna Studentska poster sekcija na kojoj će studenti FOI-ja i drugih fakulteta izlagati svoje istraživačke radove, dok će studenti iz nekoliko zemalja svijeta prezentirati svoje radove koristeći videokonferencijsku tehnologiju.

Drugoga dana konferencije održat će se 10. doktorski seminar u organizaciji Fakulteta organizacije i informatike te Faculty of materials science and technology sa Slovak University of Technology iz Bratislave, na kojem će studenti doktorskih studija iz nekoliko europskih zemalja prezentirati istraživanja koja provode u okviru izrade svojih doktorskih disertacija. Ujedno će se održati promocija knjige "Korporativna informacijska sigurnost" čiji su autori nastavnici Fakulteta organizacije i informatike te stručnjaci iz prakse.

Posljednjeg dana konferencije, osim konferencijskih sekcija, održat će se okrugli stol "Kvaliteta i normizacija u informatici".

Kontakt osoba CECIIS 2015: Izv.prof.dr.sc. Valentina Kirinić, Predsjednica Organizacijskog odbora CECIIS 2015.

Program konferencije možete pogledati u nastavku: CECIIS 2015 Program.