Skip to content Skip to navigation

9. TJEDAN KARIJERA na FOI-ju

FOI nastavlja razvijati studentske karijere! 5 dana, 36 tvrtki i 70 aktivnosti za studente na jednom od najvećih karijernih događanja za studente u Hrvatskoj

U organizaciji Centra za podršku studentima i razvoj karijera Fakulteta organizacije i informatike, od ponedjeljka do petka, 19. do 23. listopada 2020. godine održat će se jedno od najvećih karijernih događanja za studente u Hrvatskoj – 9. TJEDAN KARIJERA.  

Nastavljajući iskorak koji je napravljen prethodnih mjeseci s učinkovitim prelaskom na nastavu na daljinu, FOI ove godine glavninu aktivnosti Tjedna karijera seli u online okruženje! Bogati program obuhvaća 70 različitih aktivnosti povezanih s tehnološkim inovacijama, ali i poslovnim aspektima struke.

Glavna panel diskusija posvećena je uspješnim tech poduzetničkim pričama, posebice u kriznim vremenima, a FOI ju organizira u partnerstvu s vodećim IT portalom Netokracijom u okviru njihovog projekta Digitalna karijera. Početak diskusije je zakazan za ponedjeljak s početkom u 11:30 sati putem platforme Zoom. Uvodno će panel otvoriti dekanica FOI-ja, prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, a svoje poslovne priče i iskustvo predstavit će g. Albert Gajšak (Circuitmess), g. Nikola Kapraljević (Infinum), g. Katarina Lovrenčić (Infobit) i g. Filip Cindrić (Nanobit).

Uz glavnu panel diskusiju, kroz pet dana bogatog programa na ovogodišnjem Tjednu karijera predstavit će se 36 poduzeća kroz sljedeće aktivnosti:

  • 4 panel diskusije na stručne teme
  • 24 stručne radionice
  • 4 online predstavljanja poslodavaca kroz kratke zanimljive 5-minutne pitcheve
  • 34 online karijernih špancira, odnosno mogućnosti za neformalno umrežavanje studenata s poslodavcima u razgovorima 1 na 1

Tjedan karijera je zamišljen kao networking event na kojem studenti svih godina i smjerova studija FOI-ja imaju jedinstvenu priliku upoznati svoje potencijalne buduće poslodavce, ali također i steći dodatna stručna znanja kroz radionice poslodavaca i kroz njihovo direktno uključivanje u nastavni proces. Cilj Tjedna karijera je direktno povezivanje poslodavaca sa studentima koji će ubrzo potražiti svoje prvo zaposlenje te ih pripremiti ih za poslovni svijet u kojem će morati istaknuti svoja znanja i vještine te iskustvo iz prakse koju su stekli tijekom studiranja na FOI-ju. Na taj se način želi potaknuti mlade ljude na rano razvijanje poslovnih vještina te promišljanje o razvoju karijere već za vrijeme studentskih dana.

Isto tako, ovo je odlična prilika za ugovaranje obavljanja stručne prakse. Mnogi su studenti dosad odabrali svoju praksu baš na ovaj način, a često su se i zaposlili u tim poduzećima odmah nakon završetka studiranja.

Više o programu 9. Tjedna karijera možete saznati ovdje.

Tjedan karijera - ponedjeljak, 19. 10. 2020.

Prvi dan Tjedna karijera 2020. obilježilo je veliki interes i sudjelovanje preko 700 sudionika u 4 panel rasprave. Središnji događaj bila je panel diskusija organizirana u suradnji s Netokracijom na temu “Digitalna karijera: Uspješne tech poduzetničke priče”, powered by Nanobit na kojoj su sudjelovali dekanica FOI-ja, prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep te Albert Gajšak (Circuitmess), Nikola Kapraljević (Infinum), Katarina Lovrenčić (Infobip) i Filip Cindrić (Nanobit).

Izuzetan interes studenti su pokazali i za ostale panel diskusije:

  • „Dizajn i razvoj programskih sustava“ koja se održala u dva termina, a sudjelovali su stručnjaci poduzeća APIS IT, ecx.io Croatia, Factory, Privredna banka Zagreb d.d., Styria Digital Development, CROZ, Emil Frey Digital d.o.o, FIVE, GlobalLogic Croatia, Speck i Undabot uz moderiranje doc.dr.sc. Zlatka Stapića,  te
  • „Analiza i dizajn poslovnih sustava (poslovni aspekti IT-a)“ koju su moderirale izv.prof.dr.sc. Renata Mekovec i doc.dr.sc. Katarina Pažur Aničić , a na kojoj su sudjelovali stručnjaci iz poduzeća BE-terna, DignetSoftware d.o.o., Erste&Steiermärkische bank d.d., EY, KING ICT i Poslovna inteligencija d.o.o.

TDK2020_day1

 

Tjedan karijera - utorak, 20. 10. 2020.

Utorak je obilježila raznovrsnost aktivnosti i tema na kojima su studenti mogli sudjelovati uživo ili u online izdanju! Implementacija ERP-a, cyber napadi i kako se braniti od njih, napredna analitika u cloud-u, parking rješenja za gradove budućnosti, život konzultanta u praksi te analiza i optimizacije webshopa samo su neke od tema drugog dana Tjedna karijera 2020!

Kao uvod u Karijerni špancir, održan je online pitch, na kojem su se studentima pokušala približiti poduzeća BE-terna, Ericsson Nikola Tesla, Global Logic, KING ICT, Mobilisis d.o.o. i Styria digital development te ih potaknuti da čim bolje iskoriste vrijeme individualnih razgovora na Karijernom španciru. Uz navedena poduzeća, studenti su vrijeme na Karijernom španciru rezervirali i s predstavnicima poduzeća MPSI – Mercury Processing Services International d.o.o.  

Paralelno, zanimljive radionice kroz koje su studentima prenijeli aktualna znanja iz struke održali su stručnjaci iz poduzeća BE-terna, Zagrebačka banka d.d., KING ICT, Mobilisis d.o.o., Omega software d.o.o. i Arbona d.o.o.

Na panel diskusiji na temu Umjetna inteligencija u poslovanju i Umreženi sustavi (IOT) sudjelovalo je preko 160 studenata. Moderirali su je izv. prof. dr. sc. Markus Schatten i doc. dr. sc. Boris Tomaš, uz sudjelovanje stručnjaka iz poduzeća Ericcson Nikola Tesla, Mobilisis d.o.o., MPSI – Mercury Processing Services International d.o.o., PricewaterhouseCoopers i TIS Grupa.

TDK2020_day2

 

Tjedan karijera - srijeda, 21. 10. 2020.

Sredinu Tjedna karijera obilježilo je pet radionica održanih uživo i u online okruženju na teme mikroservisa, Java Springa, agilnog softvera, PSD2 direktive i 3DS2 protokola te Salesforce protokola putem kojih su svoja znanja sa studentima podijelila poduzeća Ekobit, Speck, Privredna banka Zagreb d.d., NTT Dana Croatia d.o.o. i ecx.io

Na online pitchu od 10 do 11 sati studenti su mogli saznati više informacija o poduzećima ecx.io Croatia, DignetSoftware d.o.o., Ekobit, Infinum, NEXGEN, Poslovna inteligencija d.o.o. i Speck, a uz njih, na Karijernom španciru razgovarali su i s predstavnicima Privredne banke Zagreb d.d. Brojni studenti iskoristili su priliku te rezervirali svoje termine za razgovor s poslodavcima

Tjedan karijera 2020 - 3. dan

 

Tjedan karijera - četvrtak, 22. 10. 2020.

Predzadnji dan ovogodišnjeg Tjedna karijera obilježio je najveći broj dnevnih aktivnosti – čak 17, koje su održane u potpunosti online! Na pitchu su se predstavila poduzeća Cetitec d.o.o., Emil Frey Digital d.o.o., Erste&Steiermärkische bank d.d., EY, Factory, FIVE, Sedam IT, TIS Grupa i Undabot. Studenti su nakon njihovih prezentacija pohitali na individualne razgovore u koje se uključila i Financijska agencija (FINA).

Na radionicama su studenti mogli naučiti o novim programskim jezicima, načinima kodiranja, načinima evaluacije procesa za automatizaciju i izradu bot-a, primjeni „e-Potpisa u oblaku“ te cyber sigurnosti o kojima su studente podučili stručnjaci iz poduzeća Undabot, FIVE, Sedam IT, TIS Grupa, Emil Frey Digital d.o.o., Factory i Erste&Steiermärkische bank d.d.

Tjedan karijera 2020 - 4. dan

 
Tjedan karijera - petak, 23. 10. 2020.

Zadnji dan Tjedna karijera obilježen je online pitchevima tvrtki APIS IT, Arbona d.o.o., Connect IT, CROZ, Hrvatska Lutrija, Inchoo, MPSI - Mercury Processing Services International, NTH Mobile, NTT Data Croatia d.o.o., Privredna banka Zagreb d.d. te karijernim špancirom na kojem se pridružila i Pliva Hrvatska d.o.o. Radionice na teme User Story Mappinga (USM), digitalne transformacije i njenih ključnih čimbenika, sintetičkih podataka te najnovih tehnologija koje se koriste u IT svijetu održala su poduzeća CROZ, GlobalLogic, Connect IT udruga, APIS IT I PricewaterhouseCoopers.

36 poduzeća, 316 termina za individualne razgovore studenta i poslodavca, 23 radionice, 5 panel diskusija, 4 online pitcha i više od 1800 studenata obilježilo je proteklih 5 dana u sklopu Tjedna karijera 2020!

Studenti su odabrali najbolje pitcheve poslodavaca, tvrtki GlobalLogic, Infinum, Factory i CROZ, a kao najbolje radionice ocijenjene su radionice tvrtki Erste banka, Emil Frey Digital, GlobalLogic, Factory i Speck!

Tjedan karijera 2020 - 5. dan