Skip to content Skip to navigation

Novosti

Održane prezentacije finalnih projektnih rješenja studenata na zadatak postavljen od strane poduzeća Varteks d.d.

U sklopu predmeta “Digitalni marketing” na trećoj godini stručnog studija Informacijske tehnologije i digitalizacija poslovanja (ITDP) u utorak 28. svibnja 2024. godine održane su prezentacije finalnih projektnih rješenja na zadatak postavljen od strane direktorice marketinga poduzeća Varteks d.d. Vesne Loparić, u suradnji s FOI alumnijima.

Virtualni dan otvorenih vrata FOI-ja - upisi na prijediplomske studije 2024./2025.

Sveučilište u Zagrebu Fakultet organizacije i informatike najavljuje Virtualni dan otvorenih vrata, koji će se održati u srijedu, 5. lipnja 2024. godine, s početkom u 13:00 sati putem ove poveznice. Virtualni dan otvorenih vrata namijenjen je maturantima, srednjoškolskim nastavnicima, roditeljima te široj zainteresiranoj javnosti, a cilj je upoznati buduće studente s našim studijskim programima, uvjetima za upis, stručnom praksom, studentskom razmjenom i mnogim drugim specifičnostima koje FOI čine jedinstvenim. Također, naš će tim za upise biti spreman odgovoriti na sva vaša pitanja vezana uz upise na FOI te studentski život i studentski smještaj u Varaždinu.

Pozvano predavanje: Ivan Fratrić (Google Project Zero)

Sljedeći ponedjeljak, 20. svibnja s početkom u 10:15 na FOI 2 u D9 pozvano predavanje na kolegiju Sigurnost informacijskih sustava održat će Ivan Fratrić iz Google Project Zero. Tema je 'Uvod u istraživanje sigurnosti mobilnog baseband firmwarea'.

Suvremeni studiji, najmodernija tehnologija, praksa na svim razinama studija i siguran put do zaposlenja

Sve zahtjevnije suvremeno IT tržište sve više naglašava potrebu za stručnjacima koji posjeduju kombinaciju tehničkih vještina iz područja informacijske tehnologije i dubokog razumijevanja poslovnih procesa. U današnjem digitalnom dobu, gdje su tehnološke inovacije ključne za uspjeh tvrtki i organizacija, poslodavci sve više traže informatičke stručnjake koji posjeduju širok spektar vještina - od onih informatičkih, pa sve do ekonomskih/poslovnih. Provjerite što možete upisati na Fakultetu organizacije i informatike na prijediplomskoj razini i studirati u Varaždinu, Zagrebu ili Sisku!

Pozvano predavanje: Prof. Luis de Marcos Ortega - Machine Learning for Software Engineering Projects

U sklopu kolegija Programsko inženjerstvo, prof. Luis de Marcos Ortega sa Sveučilišta u Alcali (Španjolska) je u utorak, 7. svibnja 2024. održao pozvano predavanje na temu Machine Learning for Software Engineering Projects. Prof. de Marcos Ortega trenutno boravi u posjetu našem Fakultetu, a predavanje je održano kontaktno na FOI-ju i online.

FOI održao Dan otvorenih vrata - stigli maturanti iz cijele Sjeverozapadne Hrvatske

U sklopu ovogodišnje nacionalne manifestacije Festival znanosti, u četvrtak, 25. travnja 2024. od 12:00 do 14:00 sati na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu (Pavlinska 2), sastavnice Sveučilišta u Zagrebu, održan je Dan otvorenih vrata namijenjen maturantima te široj zainteresiranoj javnosti. Cilj Dana otvorenih vrata bio je upoznati učenike završnih razreda srednjih škola (prvenstveno 3. i 4. razreda), a potencijalno i naše buduće studente sa studijskim programima FOI-ja, koje maturanti mogu upisati nakon što polože ispite državne mature. Odaziv je maturanata, srednjoškolskih nastavnika, pa čak i roditelja bio je velik, a stigli su s područja cijele Sjeverozapadne Hrvatske!

Pozvano predavanje: doc. dr. sc. Aleksander Radovan

U ponedjeljak, 22. travnja 2024. u 10:15 sati (FOI 2) na kolegiju Sigurnost informacijskih sustava bit će održano pozvano predavanje koje će održati doc. dr. sc. Aleksander Radovan.

Raspored kolokvija za ljetni semestar 2023./2024.

Objavljen je raspored kolokvija u ljetnom semestru akademske godine 2023./2024. za prijediplomske i diplomske studije te za stručni studij ITDP/PITUP Varaždin. 

Pozvano predavanje: Jagor Čakmak, Cybersecurity Manager, Rimac Technology

Pozvano predavanje na kolegiju Sigurnost informacijskih sustava održat će Jagor Čakmak, Cybersecurity Manager u tvrtku Rimac Technology u ponedjeljak, 15. travnja 2023. na FOI 2. Tema predavanja je "Izazovi i rješenja u auto industriji u području računalne sigurnosti".

Pozvano predavanje doc. dr. sc. Nikice Daraboša, opunomoćenog ministra u Stalnoj misiji RH pri UN-u i Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji

Velika nam je čast pozvati sve zainteresirane studentice i studente kao i djelatnike na pozvano predavanje koje će održati opunomoćeni ministar u Stalnoj misiji Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima i Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, doc. dr. sc. Nikica Daraboš u četvrtak, 04. travnja 2024. godine s početkom u 15:30 sati putem BBB sustava. Tema predavanja je „Digitalna inkluzija u zdravstvu“.

Stranice