Skip to content Skip to navigation

Održan 7. Erasmus+ info dan za studente

U srijedu, 25. siječnja 2023. godine Ured za međunarodnu suradnju FOI-ja održao je Erasmus+ info dan. Događanje je to na kojem su studenti FOI-ja mogli saznati više o mogućnostima za mobilnost u okviru programa Erasmus+. Svi koji nisu mogli sudjelovati, mogu pogledati održane prezentacije u nastavku.

Na 7. Erasmus+ info danu predstavljene su tri najpopularnije mogućnosti mobilnosti studenata: Erasmus+ studijski boravak (popularno zvano “razmjena”), Erasmus+ stručna praksa u inozemstvu i nova mogućnost – Erasmus+ kombinirani (blended) intenzivni programi (BIP).

Studente je uvodno pozdravio prodekan za znanost, međunarodnu suradnju i projekte, izv. prof. dr. sc. Igor Balaban, nakon čega je Izabela Oletić Tušek, voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju FOI-ja predstavila program Erasmus+ općenito, studijski boravak i Erasmus+ stručnu praksu, postupak prijave, natječaje i sveučilišta za razmjenu. ECTS koordinatorica na FOI-ju, izv. prof. dr. sc. Martina Tomičić Furjan  studentima je govorila o planiranju semestra na razmjeni, odabiru predmeta i rješavanju obveza na FOI-ju, kao i o Erasmus+ kratkim intenzivnim programima (BIP-ovima).

Najzanimljiviji dio bile su prezentacije studenata. Naši sadašnji ili bivši studenti (Ivona Koštić, Branko Glibota, Benjamin Filip Šikač, Klara Škaulj, Igor Košmerl i dr. sc. Bogdan Okreša Đurić) govorili su o svojim iskustvima na Erasmus+ razmjeni, praksi i BIP-u, dok su naši dolazni strani studenti studenti upoznali studente FOI-ja sa svojim sveučilištima i gradovima (Odisee iz Belgije, Sveučilišta u Portu, Portugal I KIT, Njemačka).

Zahvaljujemo svim sudionicima na odazivu i prezenterima na zanimljivim izlaganjima!

Više infomacija možete pronaći u prezentacijama sa 7. Erasmus+ info dana:

ERASMUS PLUS INFO DAN - STUDIJSKI BORAVAK, STRUČNA PRAKSA

ERASMUS PLUS - BIPOVI OPĆENITO

BIP AMSTERDAM - ISKUSTVA STUDENATA

FEUP PORTUGAL

DEUSTO ŠPANJOLSKA

ODISEE BELGIJA

KIT NJEMAČKA

Pozivamo studente koje zanima Erasmus+ mobilnost da nam se jave u Uredu za međunarodnu suradnju FOI-ja – mailom na international@foi.unizg.hr ili osobno na FOI 1, 1. kat, kabinet 41.