Skip to content Skip to navigation

Završna radionica i konferencija Kyrmedu projekta

Objavljeno: 15.04.2019

Završna konferencija i radionica projekta Kyrmedu održane su od 11. do 12. travnja 2019. godine u Državnom sveučilištu u Talasu (TSU).

Rezultat projekta je razvijen i implementiran zajednički kurikulum. Konzorcij projekta uključuje sedam kirgiških i tri europska sveučilišta, a što se tiče TSU-a, studijski program „Zdravstvena informatika i biomedicinsko inženjerstvo“, uspješno je pokrenut tijekom projekta s više od 20 studenata upisanih u studijsku godinu 2018/2019. Za njih su stvoreni povoljni uvjeti za učenje, a posebno je e-nastavna infrastruktura opremljena suvremenom opremom, računalnom opremom te mjernim i dijagnostičkim uređajima za praktične i laboratorijske vježbe. Također, u okviru projekta, više od 25 nastavnika TSU-a završilo je tečajeve za usavršavanje u Njemačkoj, Rumunjskoj i Hrvatskoj.

Tijekom završne radionice 11. travnja 2019. godine, rektori partnerskih sveučilišta potpisali su sporazume o suradnji čime su učvrstili uspostavljenu suradnju te osigurali daljnji razvoj područja.

Više informacija dostupno je na službenim stranicama projekta.