Skip to content Skip to navigation

Uspješno priveden kraju projekt EDigiLit - prezentirani rezultati

Objavljeno: 08.04.2022

Članovi tima Sveučilišta u Zagrebu projekta E-DigiLit - “Enhancing Digital Literacy of University Students” (Unapređenje digitalne pismenosti studenata na visokim učilištima), financiranog sredstvima EU iz Erasmus+ KA203 programa, održali su danas, 8. travnja 2022., prezentaciju rezultata projekta (pregled kurikuluma, nastavnih materijala i vodiča za nastavnike za tečaj Digitalna pismenost, te Moodle sustava koji podržava provođenje) za širu javnost i zainteresirane dionike na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

Projekt je započeo u rujnu 2019. godine s ciljem podizanja razine digitalne pismenosti studenata uključenih u tercijarno obrazovanje. Koordinator projekta je Sveučilište Dokuz Eylül (TURSKA), a uz Fakultet organizacije i informatike (HRVATSKA), partneri na projektu su i Fundacion Unıversitaria San Antonio (ŠPANJOLSKA) te Sveučilište Coventry (UJEDINJENO KRALJEVSTVO).

Prezentacija je održana uz prisustvo više od 100 sudionika – učenika i nastavnika srednjih škola, osoblja dječjeg vrtića Varaždin i srednjih škola, Varaždinske županije, agencija, centara te drugih edukativnih institucija.

Uz pozdravnu riječ dekanice Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Nine  Begičević Ređep, prezentaciju aktivnosti i rezultata projekta održali su prof. dr. sc. Valentina Kirinić, prof. dr. sc. Dragutin Kermek, doc. dr. sc. Matija Novak i Antonela Čižmešija, mag. inf. Pozvana predavanja održala su dva pozvana predavača: Žarko Čižmar, izvršni direktor Telecentra te prof. dr. sc. Marjan Krašna s Akademije za umjetnost, Sveučilišta u Mariboru. 

Uz promoviranje digitalne pismenosti na sveučilištima i šire, cilj ovog događaja je bio prikupljanje prijedloga o mogućim načinima promoviranja i primjene rezultata projekta u društvu, odnosno svim institucijama u vertikali obrazovanja, javnoj upravi te institucijama koje se bave cjeloživotnim obrazovanjem. 

Više o projektu i rezultatima istog pronađite ovdje.