Skip to content Skip to navigation

Održan kick off sastanak na projektu E-DigiLit u Turskoj

Dana 16. i 17. siječnja ove godine održan je prvi partnerski sastanak na projektu E-DigiLit (Enhancing Digital Literacy of University Students) kod vodećeg partnera na Dokuz Eylul University, Buca Faculty of Education, u Izmiru u Turskoj, na kojem je Sveučilište u Zagrebu (FOI) partner.

Ostali partneri na projektu su Coventry University iz Engleske, Ucam Universidad iz Španjolske i poduzeće APEC (Advanced Project Education Consulting). Teme sastanka bile su upoznavanje i predstavljanje partnerskih institucija, razumijevanje koncepta digitalne pismenosti, diskusija o rezultatima projekta i projektni menadžment. Projekt je započeo sa provedbom 1. rujna 2019. godine, a traje do 28. veljače 2022. Predstavnici Sveučilišta u Zagrebu s Fakulteta organizacije i informatike bili su izv. prof. dr. sc. Valentina Kirinić, voditeljica projekta na FOI-u i prof. dr. sc. Dragutin Kermek.

Projekt E-DigiLit osmišljen je kako bi zadovoljio potrebe studenata partnerskih i drugih sveučilišta poboljšavajući njihove vještine digitalne pismenosti, u koju svrhu će se izraditi novi izborni predmet digitalne pismenosti. Ciljevi projekta su poboljšati vještine digitalne pismenosti studenata, razviti okruženje za učenje vještina digitalne pismenosti, doprinijeti jačanju kapaciteta sveučilišta na digitalnom opismenjavanju putem osposobljavanja nastavnog osoblja te olakšati pristup izvorima povezanim s digitalnom pismenošću dijeljenjem rezultata na web stranici projekta.

Više o samom projektu možete pročitati na službenoj web stranici projekta.