Skip to content Skip to navigation

Uskoro WiDS konferencija 2020 - gošća predavačica i bivša studentica FOI-ja Tajana Šokec

Objavljeno: 14.02.2020

WiDS konferencija globalna je konferencija čiji je cilj nadahnuti i educirati podatkovne znanstvenike diljem svijeta, neovisno o spolu te poduprijeti žene u tom području. Ova jednodnevna konferencija nudi mogućnost informiranja o najnovijim istraživanjima i primjenama podatkovne znanosti u raznim domenama te povezivanja s ostalima u istom području. Održat će se 4. i 5. ožujka 2020. godine, a naš Centar za podršku studentima i razvoj karijera za najbržih 5 studentica osigurat će besplatne ulaznice te pokrivene troškove puta do Zagreba. Više informacija pročitajte u nastavku.

WiDS je kao konferencija započela u studenom 2015. godine na Stanfordu. Danas WiDS uključuje globalnu konferenciju, s oko 150+ regionalnih događaja širom svijeta. 

WiDS Zagreb 2020 druga je po redu WiDS konferencija u Zagrebu i treća u Hrvatskoj.

Svrha WiDS Zagreb konferencije:

  • Inspirirati žene da se uključe u data science područje
  • Educirati sudionike neovisno o spolu
  • Podržati žene iz data science područja

Ciljevi WiDS Zagreb konferencije:

  • Okupiti znanstvenike, znanstvenice i podatkovne stručnjake u RH s vrijednim vještinama i postignućima u data science području
  • Kroz networking omogućiti razmjenu znanja i iskustava u metodama rada s podacima i korištenju naprednih tehnologija
  • Povezati stručnjake i studente sličnih interesa
  • Prikazati interdisciplinarnost podatkovne znanosti na konkretnim primjerima iz akademskim istraživanja, poslovnog svijeta i svakodnevnog života

Za najbržih 5 studentica CPSRK osigurava ulaznice te pokrivene troškove puta, a sve što morate napraviti je poslati kratak motivacijski mail na cpsrk@foi.unizg.hr, kao i vaše osobne podatke. (subject: "Želim na WiDS" te ime, prezime, godinu i smjer studija i u nekoliko rečenica kratku motivaciju za odlazak na konferenciju)!

Sve predavačice na konferenciji su žene, a jedna od predavačica ove godine u Zagrebu je i bivša studentica FOI-ja Tajana Šokec. Kao članica Laboratorija za umjetnu inteligenciju na FOI-ju, Tajana je sudjelovala u razvoju chatbota B.A.R.I.C.A. koji danas na hodniku FOI-ja pruža korisne informacije studentima. Na temu modeliranja Chatbota koji je svjestan teme razgovora prošle je godine dobila i Rektorovu nagradu na Sveučilištu u Zagrebu.

Na konferenciju su srdačno pozvani svi koje zanima kako donositi bolje odluke na temelju podataka!