Skip to content Skip to navigation

U sklopu kolegija Poduzetnički pothvat održan 2. Sajam studentskih proizvoda

Objavljeno: 11.06.2019

Dana 11. lipnja 2019. godine od 9:30 do 11:30 sati u Vijećnici Fakulteta održan je drugi po redu Sajam studentskih proizvoda.  

Studenti 3. godine preddiplomskog studija Ekonomika poduzetništva trebali su u okviru predmeta Poduzetnički pothvat osmisliti i izraditi svoje proizvode koje su prodavali svojim kolegama na Sajmu studentskih proizvoda. Na taj su način studenti svojim radom stvorili vrijednost dok je sredstvo prometa i plaćanja bila valuta posebno osmišljena za tu prigodu.

Radi se o drugoj godini održavanja ovog sajma na FOI-ju, u kojem je sudjelovalo 80-ak učenika, a koji su predstavili ukupno 20 poduzetničkih ideja i proizvoda.

Takva simulacija praktičnog poslovanja u kojoj studenti sami pribavljaju inpute za proizvodnju, organiziraju i realiziraju proizvodni proces, definiraju cjenovnu strategiju te jačaju prodajne vještine, omogućuje stjecanje vrijednih iskustava i nezaboravnih lekcija. Sudjelovanje na sajmu jedna je od aktivnosti kojom studenti stječu potrebne bodove za polaganje predmeta. Boduju se inovativnost i kvaliteta proizvoda, uređenje prodajnog mjesta, prodajne vještine te ostvareni prihod.

Kroz proces osmišljavanja, stvaranja i postavljanja proizvoda "na tržište" studente su usmjeravale izv. prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, doc. dr. sc. Irena Kedmenec, doc. dr. sc. Kristina Detelj i Ivana Đunđek Kokotec, mag. oec.

Kao što se može vidjeti iz fotogalerije, studenti su i ove godine bili marljivi i kreativni.