Skip to content Skip to navigation

Traže se Student Buddyiji za inozemne studente

Želiš steći međunarodna poznanstva i družiti se s mladim ljudima koji nisu iz Hrvatske? Rado pomažeš drugima kad si u prilici? Dobro bi ti došlo „brušenje“ engleskog jezika? Evo prilike! Prijavi se i postani Student Buddy inozemnim studentima koji dolaze na FOI na razmjenu. 

Zašto trebamo Student Buddyije?

U rujnu 2018. dolazi nam sedmero studenata iz inozemstva (preko programa Erasmus+), dio njih će s nama biti cijele akademske godine. Želimo da se osjećaju dobrodošlo i da ne „lutaju“.

Tko je Student Buddy?

Kao što i samo ime kaže, Student Buddyiji su studenti koji pomažu svojim kolegama na razmjeni oko svega što im zatreba, osobito na početku. Mogli bismo reći da je to BURAZ za studente iz inozemstva. FOI Buddyiji dolaznim studentima pomažu od samog dolaska u Varaždin (npr. pričekaju ih na autobusnom kolodvoru), pri smještaju u studentski dom, upoznaju ih s funkcioniranjem studentskog restorana, upoznaju ih s FOI-jem (pokažu im kabinete nastavnika, dvorane, labose…), upoznaju ih s gradom Varaždinom i studentskim životom u njemu.

Što ti možeš dobiti od Student Buddy programa?

Biti Buddy prvenstveno je zabavno. Na taj način možeš upoznati nove ljude, družiti se s mladima s drugačijom kulturom i običajima, usavršiti znanje engleskog jezika (ili čak naučiti neki novi jezik). Istovremeno je to prilika da druge upoznaš s našim običajima i načinom života te se družiš i zabavljaš izvan fakulteta. Često se između FOI buddyija i studenta iz inozemstva rodi pravo prijateljstvo. Osim toga, na kraju ćeš dobiti potvrdu (certifikat) o sudjelovanju u ovom programu i malu nagradu kao zahvalu od Fakulteta.

Ako ti išta od ovoga zvuči zanimljivo prava si osoba za Student Buddyja!

Za zimski semestar 2018./19. tražimo barem četiri FOI buddyija (očekujemo dolazak 5-ero studenata iz Francuske, jednog iz Albanije i jednog iz Španjolske).

Ako si zainteresiran/a molimo te da ispuniš prijavnu formu i avantura može početi.

Ukoliko imaš dodatna pitanja o Student Buddy programu javi se na international@foi.hr ili u Ured za međunarodnu suradnju (FOI 1, 1. kat, kabinet 56).