Skip to content Skip to navigation

Poziv studentima da se uključe u FOI Student Buddy program

Objavljeno: 22.01.2019

Uskoro nam stiže 16-ero inozemnih studenata (većina iz Francuske) koji će s nama studirati u ljetnom semestru ak. godine 2018./19. Želimo da se u Varaždinu osjećaju dobrodošlo i prihvaćeno, a ne izgubljeno i usamljeno stoga trebamo pomoć studenata FOI-ja. Svakom dolaznom studentu dodijelili bismo FOI Student Buddy-ja – prijavi se!

Drage studentice i studenti,

pozivamo vas da se uključite u FOI Student buddy program te pomognete svojim kolegama u inozemstvu prilikom snalaženja u Varaždinu i na FOI- ju.

Link na prijavni obrazac.

Molimo sve studente koji bi htjeli biti buddy- ji u ljetnom semestru da se prijave do 31. siječnja 2019.

Tko je Student Buddy?

Student Buddy- ji su, kao što samo ime govori, studenti koji pomažu svojim kolegama, inozemnim studentima da se na FOI- ju i u Varaždinu osjećaju kao kod kuće. Oni im pomažu da se smjeste u studentskom domu (ili privatnom smještaju), pronađu put do fakulteta, dvorana i laboratorija, studentskog restorana i sl. Buddy- ji također pomažu inozemnim studentima da se bolje snađu i u svojim studentskim obvezama. Oni su tu da pomažu, ali i uživaju i druže se sa studentima na razmjeni.

Što radi Student Buddy?

Ukratko, Student Buddy pomaže studentima na razmjeni da uspostave društvene kontakte od prvog dana dolaska u Varaždin, koji će im pomoći u akademskom i 'osobnom' boravku na FOI- ju. Kao Buddy- ju, tvoje zadaće će biti da:

  • budeš otvoren/a za pomoći student prije njegovog/njezinog dolaska (putem maila ili društevnih mreža)
  • dočekaš studenta na autobusnom/željezničkom kolodvoru prilikom njegovog/njenog dolaska, odnosno na prvi dan njegovog studentskog života
  • pokažeš studentski restoran
  • pokažeš Varaždin (dućane, kafiće i sl.).
  • pokažeš osnovne stvari u Varaždinu (supermarket, ljekarne, restorane itd), put do FOI- ja i malo objasniš gdje se što nalazi na Fakultetu
  • ostale zadaće koje ovdje nisu navedene

Što ti možeš dobiti od Student Buddy programa?

Biti Buddy prvenstveno je zabavno. Na taj način možeš upoznati nove ljude, družiti se s ljudima drugih kultura i običaja, poboljšati znanje engleskog jezika (ili čak naučiti neki novi jezik), upoznati druge s vlastitim običajima i načinom života te se družiti i zabavljati izvan Fakulteta. Na kraju ćeš dobiti potvrdu (certifikat) o sudjelovanju u ovom programu i malu nagradu kao zahvalu od Fakulteta.

Ako ti nešto od ovoga zvuči zanimljivo prava si osoba za Student Buddy- ja. Sada još samo moraš ispuniti formu i avantura može započeti.

Što se prije prijaviš, prije ćeš imati priliku proširiti svoje vidike!

Ukoliko imaš dodatna pitanja o Student Buddy programu javi se na international@foi.hr ili u Ured za međunarodnu suradnju (FOI 1, 1. kat, kabinet 56).