Skip to content Skip to navigation

Studenti prezentiraju svoje projekte na temu zaštite privatnosti i osobnih podataka

Objavljeno: 26.01.2023

U sklopu predmeta Privatnost i osobni podaci (3. godina prijediplomskog studija Informacijski  i poslovni sustavi) studenti su pripremili projekte koji imaju za cilj podizanje svijesti svih studenata Fakulteta o temama vezanim uz zaštitu privatnosti i osobnih podataka. Stoga vas pozivamo na prezentacije projekata u četvrtak 26. siječnja 2023. godine od 9:00 do 12:00 sati, a koje će se održati na hodnicima Fakulteta organizacije i informatike (FOI 1, prizemlje).

Pridružite nam se i naučite kako možete steći kontrolu nad svojim osobnim podacima, zatim o načinima i svrhama za koje se oni koriste te koja sva prava možete zatražiti od voditelja i izvršitelja obrade podatka.

Ovaj događaj vežemo uz 28. siječnja, koji se obilježava kao „Europski dan zaštite osobnih podataka“. Proglasio ga je Odbor ministara Vijeća Europe 2006. godine. Iste godine potpisana je i Konvencija za zaštitu osoba glede automatizirane obrade osobnih podataka (Konvencija 108). Cilj Europskog dana zaštite osobnih podataka je podizanje svijesti građana o pravu na zaštitu osobnih podataka te o ulozi voditelja i izvršitelja obrade osobnih podataka i obaveza koje proizlaze iz zakonodavnog okvira.