Skip to content Skip to navigation

Srce DEI 2023 - otvorene prijave za konferenciju

Objavljeno: 14.03.2023

U nastavku objavljujemo informaciju o otvorenim prijavama i detaljnom programu konferencije Srce DEI 2023.

Uz već najavljena dva pozvana predavanja koja će održati dr. sc. Eng Lim Goh i dr. sc. Giorgio Rossi, program ovogodišnje konferencije sadrži 13 radionica koje će se održavati tijekom prvog dana i deset tematskih blokova tijekom kojih će se održati više od 30 predavanja i četiri panela te će biti predstavljeno 28 poster prezentacija.

Kako je konferencija Srce DEI 2023 ujedno i završna konferencija projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak, tijekom prvog dana konferencije bit će organizirano svečano obilježavanje puštanja u rad nove generacije nacionalne e-infrastrukture Hrvatskog znanstvenog i obrazovnog oblaka dok će drugog dana biti predstavljene usluge izgrađene na resursima HR-ZOO.  

Još jedna posebnost ovogodišnje konferencije je i održavanje nacionalnog tripartitnog sastanka Europskog oblaka za otvorenu znanost - EOSC-a koji će se održati trećeg dana konferencije. Srce organizira taj sastanak kao mandatna organizacija Republike Hrvatske, a na njemu ćemo okupiti predstavnike Europske komisije, Udruženja EOSC, EOSC Upravljačkog odbora, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Vijeća Inicijative HR-OOZ, s ciljem raspravljanja o nacionalnim prioritetima te aktivnostima potrebnima za implementaciju EOSC-a. Tijekom ovog dijela programa, predstavit ćemo i napredak uspostave Hrvatskog oblaka za otvorenu znanost te rad Inicijative za HR-OOZ.

Tematski blokovi na konferenciji su „Katalog usluga HR-ZOO“, „Mikrokvalifikacije u visokom obrazovanju“, „Iskoraci u administraciji studenata“, „e-Sveučilišta“, „Kvantne komunikacije“, „Znanstveno izdavaštvo i Hrčak“, „Informacijska podrška mobilnosti u Europi“, „Digitalna pristupačnost za bolje iskustvo učenja“ i „CroRIS i Znanstveno tehnologijsko predviđanje“.

PROGRAM KONFERENCIJE

PRIJAVE