Skip to content Skip to navigation

ŠKOLA ZA ŽIVOT: Ministrica Blaženka Divjak na FOI-ju s više od stotinu ravnateljica i ravnatelja osnovnih i srednjih škola

Objavljeno: 26.04.2019

U sklopu uvođenja kurikularne reforme frontalno u sve škole od ove jeseni, ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak ima u planu susresti se sa svim ravnateljima osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj. Tim se povodom, nakon Splita, Primoštena, Zagreba i Rijeke, danas susrela s više od stotinu ravnatelja osnovnih i srednjih škola na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu.

Cilj obilaska svih dijelova Hrvatske je pojačana komunikacija sa školama s obzirom na sveobuhvatnost i kompleksnost reforme koja od jeseni ulazi u sve škole i koja ima iznimno puno konceptualnih, ali i praktičnih aspekata. Ministrica se s tim ciljem danas u Varaždinu susrela s više od stotinu ravnatelja osnovnih i srednjih škola iz Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije, a s kojima je razgovarala o svim pitanjima o kojima uspješno provođenje ove reforme ovisi.

Tijekom dva školska sata, zajedno s glavnim savjetnikom dr. sc. Markom Košičekom, predstavila je u svojim izlaganjima ključne elemente provedbe reforme važne za svakog ravnatelja, a primjeri iz eksperimentalne faze prikazani su uz iskustva ravnateljica i ravnatelja ''Škole za život'', ravnatelja VI. OŠ Varaždin Maria Stančića i ravnatelja Osnovne škole Stjepan Radić Brestovec Orehovički Zdenkom Kobešćakom.

Ravnatelje škola uvodno je pozdravio i dekan FOI-ja prof. dr. sc. Neven Vrček, uz prisustvo prodekanice za znanstvenoistraživački rad FOI-ja izv. prof. dr. sc. Nine Begičević Ređep.

Sve o eksperimentalnom programu „Škola za život“ možete pročitati ovdje.