Skip to content Skip to navigation

SciBAr - interaktivna prezentacija "Mozak i njegova anatomija"

Objavljeno: 21.04.2016

U petak, 22.4.2016. godine u Kavani „Grofica Marica“ na Korzu, u organizaciji FOI-ja a u sklopu Festivala znanosti, svjetski poznati znanstvenik dr. Frank Burnet održat će predavanje o mozgu i njegovoj anatomiji.  

Fakultet organizacije i informatike poziva Vas u petak, 22. travnja 2016. godine u 17 sati u Kavanu „Grofica Marica“ na adresi Trg Kralja Tomislava 2, na predavanje dr. Franka Burneta, uglednog komunikologa, osnivača Science Communication Unita sa Sveučilišta The West of England u Bristolu te prvog profesora znanstvene komunikacije u Velikoj Britaniji.  

Tom prilikom FOI svečano obilježava petnaestu godišnjicu održavanja znanstvenih kafića pod nazivom SciBAr, događaja na kojima znanstvenici izlaze iz svojih laboratorija, kabineta i predavaonica te kroz format razgovora s publikom u kafićima približavaju znanstvene teme publici na zabavniji način. Upravo je dr. Frank Burnet ideju SciBAra 2001. godine prenio na FOI.

Ovom prilikom dr. Frank Burnet održat će predavanje naziva „The Brain: Both Its Anatomy and Its Chemistry“. Iako svi mi mozak koristimo neprekidno te neki pojedinci čak idu toliko daleko da tvrde da mi i jesmo naši mozgovi, postavlja se pitanje hoćemo li ikada do kraja upoznati svoj mozak? Iako nam moderna znanost i nove tehnologije omogućavaju sve bolje razumijevanje rada mozga, još uvijek u tom znanju postoje velike praznine. Kako je organ, koji je toliko malen da stane u naše dlanove i istovremeno želatinast na dodir, istovremeno toliko iznimno fleksibilan i moćan u obradi podataka? Dr. Frank Burnet održat će interaktivnu prezentaciju koja, između ostalog uključuje gumene bombone, košaru za rublje i uže te ilustrira ono što o mozgu znamo i prije nego što se upoznamo s rezultatima najnovijih istraživanja. Ovo je događaj na kojem ćete koristiti svoj mozak!