Skip to content Skip to navigation

Znanstvenik i morski biolog dr.sc. Davorin Medaković gostovao na SciBAr-u

Objavljeno: 22.01.2019

U okviru SciBAr-a, neformalne znanstvene diskusije i razgovora, koji organizira Fakultet organizacije i informatike, na 47. SciBAr-u gostovao je dr. sc. Davorin Medaković, morski biolog i samostalni znanstvenik iz Centra za istraživanje mora u Rovinju. SciBAr je održan u utorak, 22. siječnja 2019. godine u prostoru Caffe bara Info Club (Pavlinska 2, Varaždin).

Dr.sc. Davorin Medaković vrsni je stručnjak u području morske biologije, stoga je na Fakultetu organizacije i informatike održao interdisciplinarno predavanje na temu „Evolucija i revolucija - o mekušcima i ljudima“.

U sklopu istog bilo je riječi o važnosti cjeloživotnog učenja i stjecanja znanja, ali i o malo provokativnijim temama poput razmnožavanja, ljubavi ali i seksualnim odnosima kod ljudi i kod mekušaca.

Gost prvog ovogodišnjeg SciBAr- a dr.sc. Medaković je s brojnim sudionicima predavanja podijelio je i svoja iskustva sa svojih istraživačkih pohoda na Antarktici.

Dr.sc. Davorin Medaković, morski je biolog i znanstvenik iz Centra za istraživanje mora u Rovinju, Instituta Ruđer Bošković. Centar za istraživanje mora Rovinj najstarija je svjetska znanstvena institucija koja se bavi proučavanjem mora. Osnovana je 1891. godine kao Zoološka postaja berlinskog akvarija, u kojem su boravili mnogi europski znanstvenici služeći se bogatom opremom upravo iz tog Centra. Dr. sc. Medaković je također prvi hrvatski znanstvenik koji je boravio na Antarktici, a sudjelovao je i u timu znanstvenika koji su proučavali utjecaj mora, odnosno morskih organizama na kip Apoxyomenosa pronađen u moru nedaleko Velog Lošinja.

Više informacija o SciBAr- u Fakulteta organizacije i informatike možete pronaći ovdje.

Letak za SciBAr možete pogledati ovdje!