Skip to content Skip to navigation

Radionica 'Što početi s micro:bitom?' održana na FOI-ju

Objavljeno: 23.07.2019

U subotu, 20. srpnja 2019. godine je na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin održana peta po redu radionica za djecu pod nazivom "Što početi s micro:bitom?".

U organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice 'Metel Ožegović' - Odjela za djecu, na FOI-ju je održana radionica pod nazivom "Što početi s micro:bitom?", kojoj je pristsutvovalo deset učenika u dobi od 9 do 13 godina.

Fakultet organizacije i informatike je još jednom ustupio prostor i informatičku opremu za potrebe radionice, a mališanima su u savladavanju informatičkih zadataka pomagali FOI-jevi nastavnici.

Voditeljica radionice je bila Ana Huđek, koja je ugodno iznenađena pozitivnim komentarima i visokom razinom kreativnosti i zantiželje polaznika.

Izuzetno nam je drago da su većina polaznika bile djevojčice. Po završetku radionice polaznici su dobili prigodne diplome.

Gradska knjižnica i FOI intenzivno rade na traženju modela i načina da se ove radionice prošire te da se nastave već ove jeseni za djecu s područja grada Varaždina.